Ми у Facebook
05.04.2013, 11:30

Міліція розслідує факт отруєння дітей на Рівненщині

За три дні 15 дітей з села Могиляни Острозького району потрапили до лікарні через отруєння водою.
У середу, 3 квітня в інфекційне відділення Острозької ЦРЛ в стані середньої важкості з ознаками отруєння госпіталізували чотирьох неповнолітніх. 4 та 5 квітня з аналогічними симптомами до закладу охорони здоров'япотрапило ще одинадцятеро дітей. Двох з них після надання медичної допомоги відпустили додому.

Про це порталу OGO.ua повідомили з прес-служби прокуратури Рівненської області.

Наразі в лікарні залишається 13 неповнолітніх з діагнозом ентероколіт. Наймолодшому пацієнту лише 5 місяців, а найстаршому — 14 років. Стан здоров’я усіх хворих задовільний.

Уже з'ясували, що сім'ї, де отруїлися діти, користуються водою з центрального водогону села, тому на його різних ділянках працівники Острозької міжрайонної СЕС та Головного управління Державної санепідемслужби в області взяли проби для проведення хімічного та бактеріологічного дослідження.

Попередньо також встановили, що артезіанську свердловину підтопило талими водами, які могли потрапити у водопровід.

На даний час комунальне підприємство Могилянівської сільської ради провело хлорацію води.

За цим фактом правоохоронці з Острозького МВ УМВС України в Рівненській області розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.275 КК України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Прокуратура Рівненської області взяла на контроль хід розслідування.





На правах реклами