Ми у Facebook
06.04.2013, 14:30

У Рівному молодь пропонувала курцям обміняти цигарки на цукерки

Цікаво та оригінально боротися з палінням вирішили молоді активісти Рівного. Вони організували акцію під назвою "Цигарку на цукерку", в ході якого пропонували курцям зламати й викинути цигарку й отримати за це цукерку.
За словами активістів, таким оригінальним чином вони вирішили привернути увагу людей, що палять, до проблеми тютюнопаління й переконати їх у тому, що від паління можна відмовитись або принаймні частину цигарок замінювати на цукерки.

- Від цигарок страждає не лише організм людини, що палить, - говорить активіст рівненського осередку ВМГО "Національний Альянс" Наталія Фещук. - Паління набагато більше шкодить тим, хто не палить. Вони йдуть тими ж вулицями, що й курці і мимоволі вдихають тютюновий дим.

Аби хоч трішки зменшити цей шкідливий вплив активісти вийшли на вулиці Рівного із цукерками, які обмінювали на цигарки.

- Ми розділилися на декілька команд, взяли із собою листівки з інформацією про шкоду паління та понабирали повні кишені цукерок, - пояснює Наталія Фещук. - Між собою навіть змагання влаштували - команда, що обміняє найбільше цигарок, отримує солодкий приз - тортик. Перші 20-30 хвилин ми взагалі не могли знайти людину, в руках якої була б цигарка. Я навіть зраділа, що у Рівному, виявляється, багато людей не палять! Але потім курців зустрічали все більше і більше.



За словами активістів "Національного Альянсу" більшість людей на пропозицію обміняти цигарку на цукерку реагували позитивно й погоджувались міняти.



- Ми понад 70 цигарок так виміняли, - розповідає Наталія Фещук. - А команда "Ромашки", яка виміняла понад 30 цигарок, отримала обіцяний торт. Сподіваюсь що таким чином ми зуміли зберегти чиєсь здоров'я, а може й життя.



За словами представників "Національного Альянсу" вони й надалі планують проводити подібні акції, спрямовані на пропаганду здорового способу життя.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ