Ми у Facebook
06.04.2013, 15:48

Рівненського валютника пограбували на 2 мільйони

Гучне пограбування, майже за голлівудським сценарієм: з погонею та кайданами, сталося в Івано-Франківській області.
Про це порталу OGO.ua повідомили з прес-служби ГУБОЗ МВС України.


Зловмисники їхали на трьох іномарках по автотрасі «Долина - Хуст» в Івано-Франківській області. Вони взяли у "лещата" легковик з двома чоловіками. Один автомобіль почав притискати їх до узбіччя, дві інші машини блокували попереду й позаду. Постраждалим довелося зупинитися.

Нападники застовували газовий балончик і силоміць витягли чоловіків з автомобіля.

Поки потерпілі приходили до тями, зловмисники вкрали 1 мільйон 600 тисяч гривень та 3 мільйони російських рублів з салону машини. Гроші належали приватному підприємцю з Рівного, який займався обміном грошей.

Опісля грабіжники «підчистили» ще й кишені своїх жертв.

Для маскування слідів злочину чоловіки вивезли потерпілих у безлюдне місце до лісу. Прикували обох кайданами до керма автомобіля, забрали мобільні телефони і залишили на розсуд долі. Лише через кілька годин полоненим вдалося самотужки зняти наручники та викликати міліцію.

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області затримали зловмисників.

У ході розслідування правоохоронці з'ясували, що грабіжники обрали жертв невипадково. Вони кілька місяців ретельно готувались до злочину. Вони достовірно знали, що в автомобілі перевозять чималу суму. Отримали таку цінну інформацію вони від одного з учасників угруповання, який працював у банківській установі та був безпосередньо знайомий з потерпілим. Підштовхнуло на це працівника банку побоювання через несплачений борг, який він нажив на ігрових автоматах.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження за фактом грабежу (ч. 5 ст. 186 Кримінального кодексу України) завершено та направлено на розгляд суду.

Фото не є прямою ілюстрацією до тексту





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ