Ми у Facebook
07.04.2013, 11:17

Володимирчанин уже 20 років і в холод, і у спеку не носить взуття

Житель Володимирця Михайло Пікторов понад двадцять років не носить взуття та створив власну систему оздоровлення.
Вже два десятиліття цей чоловік власним прикладом показує, як можна жити і не хворіти: взимку і влітку ходить босоніж. За це його друзі, знайомі між собою називають просто — "Босий".

— Вся справа у людському мисленні, ставленні до життя, — пояснює володимирчанин.— Від того, наскільки позитивно мислить людина, залежить її спосіб життя, характер і, зрештою, сам стан здоров’я. А оскільки ваше здоров’я — це ваш спосіб життя, то на нього впливає багато чинників. Приміром, кожен з нас зазвичай відчуває неприємних нам людей, у яких погана енергетика. Відтак, таке спілкування здоровому самопочуттю лише шкодить. Тому потрібно не лише самим навчитись думати правильно, не заздрити іншим, а й оточити себе позитивними людьми.

Незважаючи на люту зиму й холодну весну, Михайло Пікторов і нині не полишає своїх переконань. Щодня він обтирається снігом, холодною водою, спить, не вкриваючи ноги, та звичайно ходить босим.



— Все своє взуття я роздав друзям, знайомим. Відтак, вдома не маю жодної пари черевик. Ще жодного разу, починаючи з 90-х років, я не взувався. Навіть коли піднімався на Говерлу. Щоправда, це був єдиний випадок, коли сильно позбивав ноги об каміння та коріння дерев.

Такий спосіб життя володимирчанин обрав, коли почав цікавитися нетрадиційними методиками оздоровлення, тибетською медициною. Він прочитав десятки книг, ознайомився з безліччю вчень про різні системи оздоровлення. Проте, вже маючи за плечима не лише знання, а й певну практику, вирішив відродити систему, яка вже кілька сотень років тому апробована поліським народом.

— Все, що дає нам земля, природа, дається для того, аби ми користувались. Нині ж відбувається все навпаки — люди віддаляються від багатьох природних речей. Саме тому організм різними хворобами нагадує нам про те, що ми щось робимо неправильно. Щоби бути здоровим, фізичне тіло потребує дієти, певної кількості фізичних вправ, регулярного та достатньо повноцінного сну.

За словами пана Михайла, починати загартовування й оздоровлення організму варто з очищення думок: менше думати про погане, бути доброзичливим, вміти прощати (робити це краще до заходу сонця).
Між тим, не варто забувати і про іншу, не менш важливу, складову — харчування. Їжа має бути насичена сонцем, а відтак перевагу потрібно віддавати овочам, фруктам, адже саме такі продукти найлегше перетравлюються організмом. Що ж стосується м’яса, його у раціоні має бути набагато менше.

Вже декілька років Михайло Пікторов передає свої знання дітлахам. Його учні — вихованці Дитячого козацького товариства Володимиреччини "Пагін". Разом вони не лише популяризують набуті знання, а й організовують та беруть участь у козацьких походах і таборах, фольклорних, етнографічних експедиціях.

"Рівненська газета" №14 від 4 квітня 2013 року





На правах реклами