08.04.2013, 11:38
Дослідники створили шоколад, який можна їсти тим, хто худне
Співробітники Уорікського університету знайшли спосіб, за допомогою якого шоколад можна зробити менш жирним.
Вони дійшли висновку, що для цього необхідно більшу частину молочних жирів і масел какао замінити дрібними крапельками соку. Автори розробки в ході експериментів додавали журавлинний і апельсиновий сік у різні види шоколаду.
Чоловіче схуднення: руйнуємо міфи
У результаті "шоколадні" властивості продукту зовсім не змінилися, а от концентрація жирів в солодощах зменшилася практично вдвічі. Нова методика виробництва шоколаду гарантує збереження в продукті цінного поліморфа V. Це речовина, яка знаходиться в кристалічній структурі жиру, забезпечує солодощі твердість, блиск, гладку і ніжну консистенцію, а також дозволяє шоколаду повільно танути в роті.
Шоколад, виготовлений за новою методикою, має характерний фруктовий присмак. При цьому, якщо замість соку додавати звичайну воду з домішкою вітаміну С (аскорбінової кислоти), то традиційний смак практично повністю збережеться.
Мінус 7 кілограмів за два тижні!
Відзначається, що шоколадна новинка, на відміну від своїх класичних аналогів, не буде з часом покриватися білим нальотом.
Учені-розробники з оптимізмом дивляться на перспективи свого відкриття, сподіваючись, що кондитери незабаром запустять у виробництво шоколад нового покоління, який можна буде без ризику вживати й тим, хто худне.
Джерело: telegraf.com.ua
Чоловіче схуднення: руйнуємо міфи
У результаті "шоколадні" властивості продукту зовсім не змінилися, а от концентрація жирів в солодощах зменшилася практично вдвічі. Нова методика виробництва шоколаду гарантує збереження в продукті цінного поліморфа V. Це речовина, яка знаходиться в кристалічній структурі жиру, забезпечує солодощі твердість, блиск, гладку і ніжну консистенцію, а також дозволяє шоколаду повільно танути в роті.
Шоколад, виготовлений за новою методикою, має характерний фруктовий присмак. При цьому, якщо замість соку додавати звичайну воду з домішкою вітаміну С (аскорбінової кислоти), то традиційний смак практично повністю збережеться.
Мінус 7 кілограмів за два тижні!
Відзначається, що шоколадна новинка, на відміну від своїх класичних аналогів, не буде з часом покриватися білим нальотом.
Учені-розробники з оптимізмом дивляться на перспективи свого відкриття, сподіваючись, що кондитери незабаром запустять у виробництво шоколад нового покоління, який можна буде без ризику вживати й тим, хто худне.
Джерело: telegraf.com.ua
Інші статті рубрики:
На вихідних буде спекотно: Прогноз погоди на кінець березня
Сьогодні злива, а завтра тепло. В цю похмуру днину порадує прогноз синоптиків.
переглядів: 164
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 275
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 281
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 298
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 295