Ми у Facebook
08.04.2013, 11:38

Дослідники створили шоколад, який можна їсти тим, хто худне

Співробітники Уорікського університету знайшли спосіб, за допомогою якого шоколад можна зробити менш жирним.
Вони дійшли висновку, що для цього необхідно більшу частину молочних жирів і масел какао замінити дрібними крапельками соку. Автори розробки в ході експериментів додавали журавлинний і апельсиновий сік у різні види шоколаду.

Чоловіче схуднення: руйнуємо міфи

У результаті "шоколадні" властивості продукту зовсім не змінилися, а от концентрація жирів в солодощах зменшилася практично вдвічі. Нова методика виробництва шоколаду гарантує збереження в продукті цінного поліморфа V. Це речовина, яка знаходиться в кристалічній структурі жиру, забезпечує солодощі твердість, блиск, гладку і ніжну консистенцію, а також дозволяє шоколаду повільно танути в роті.

Шоколад, виготовлений за новою методикою, має характерний фруктовий присмак. При цьому, якщо замість соку додавати звичайну воду з домішкою вітаміну С (аскорбінової кислоти), то традиційний смак практично повністю збережеться.

Мінус 7 кілограмів за два тижні!

Відзначається, що шоколадна новинка, на відміну від своїх класичних аналогів, не буде з часом покриватися білим нальотом.

Учені-розробники з оптимізмом дивляться на перспективи свого відкриття, сподіваючись, що кондитери незабаром запустять у виробництво шоколад нового покоління, який можна буде без ризику вживати й тим, хто худне.

Джерело: telegraf.com.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ