Ми у Facebook
08.04.2013, 18:02

Microsoft припиняє підтримку Windows XP

Фото: logodesignlove.com

Перейти на нову платформу слід до квітня наступного року
Корпорація Microsoft оголосила, що з 8 квітня 2014-го року більше не буде продовжувати термін сервісної підтримки операційних систем Windows ХР з третім сервіс-паком і Windows XP x64 Edition з другим пакетом оновлень.

Microsoft закликає всі компанії, які ще не оновили версію своїх ОС, зробити це в якнайкоротший термін. Також розробники висловлюють занепокоєння, що більшість клієнтів ще навіть не починали процесу оновлення.

"Ми стурбовані тим, що багато компаній ще навіть не починали переходити на нову платформу", - заявив генеральний менеджер з комерційного маркетингу Windows Річ Рейнольдс.

До слова, платформа Windows ХР була представлена в 2001 році і стала одним з найуспішніших продуктів Microsoft.

За результататами досліджень, які провела компанія Net Applications, у 2008 році Windows ХР була встановлена на 80% персональних комп'ютерів з інтернет-підключенням, що стало безумовним успіхом Microsoft. Та за останні роки ця платформа повільно здавала позиції перед новими ОС Windows.

У самій компанії визнають, що найбільш провальною серед усіх версій ОС була Windows Vista, а найбільші надії покладають на найновішу Windows 8.

Розробники повідомляють, що покупці комп'ютерів з платформою Windows 7 зможуть скористатися можливістю даунгрейда до Windows ХР аж до 2020 року. Ця програма діє для Windows 7 Professional і Ultimate, які можуть бути замінені системою Windows XP Professional.

Зазначимо, що 8 квітня 2014 року, коли Microsoft припинить підтримку Windows XP, їй "виповниться" 12 років і вона стане "найстарішою" ОС від Windows.

Джерело: ipress.ua





На правах реклами