Ми у Facebook
09.04.2013, 11:20

"Швидкі" Рівненщини забезпечать медикаментами на 8 млн грн

Цьогоріч планують придбати медикаментів на 8 мільйонів гривень. Їх розподілять пропорційно, тож як і торік найбільше ліків отримають найчисельніші райони та міста, зокрема, Рівненський, Сарненський, Дубенський і Рокитнівський та місто Рівне.
За кошти цільової субвенції із держказни закуплять лікарські засоби для надання невідкладної медичної допомоги, повідомила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад.

Бюджетні витрати на медичну галузь щорічно зростають. Так, минулоріч для Рівненщини з державної скарбниці надійшло майже 93 мільйони гривень субвенції. За ці кошти в лікарнях області осучаснили медобладнання, закупили 30 «швидких» та придбали медикаменти, з якими лікарі виїжджали на виклики, повідомили у прес-службі РОДА.

Саме вчасна меддопомога дозволяє зменшити рівень смертності людей. Про це свідчить статистика європейських країн, де показник летальних випадків на шляху до лікарні втричі нижчий, ніж у середньому в Україні. Тож аби допомогти врятувати якнайбільше життів, Президент України Віктор Янукович доручив реформувати систему надання екстреної меддопомоги, орієнтуючись на закордонний досвід.

Посилена увага до роботи бригад «швидких» та бюджетні інвестиції на закупівлю потужних реанімобілів і медикаментів вже дає позитивний результат, акцентувала Світлана Сад. Завдяки вчасній і якісній екстреній медичній допомозі торік вдалося врятувати життя 448 людей, які потрапили в ДТП. А вже цьогоріч реанімобілі виїжджали до 200 краян. Із них 89 викликів – транспортування новонароджених малюків із районів у реанімацію обласної дитячої лікарні. Ще 20 виїздів – надання екстреної меддопомоги діткам Рівненщини.





На правах реклами