Ми у Facebook
09.04.2013, 12:25

Рівняни стали найкращими танцюристами на візках у світі [+Відео]

Із 29 березня по 1 квітня в нідерландському містечку Боксмер проходив Кубок світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату. І наші вкотре задали жару. Із восьми можливих нагород, п’ять попрямували до України, зокрема три - до Рівного.
Майстерно, граційно і дуже зворушливо. Цей танець у виконанні сім’ї Сіваків не залишив байдужими навіть суворе журі під час Кубку світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, який нещодавно пройшов у нідерландському містечку Боксмер. В результаті родина Сіваків обійшла усіх суперників та здобула аж 2 нагороди.

Іван та Надія Сіваки, переможці Кубку світу зі спортивних танців на візках:

- Хвилювалися, бо європейську програму ми вивозимо на такі змагання вперше. Плюс повернулися чемпіони у цій категорії. Вони два роки були дискваліфіковані і ми не знали, що ж вони напрацювали за цей час. Ми дійсно переживали, коли оголошували результати.

Ще одне золото в категорії комбі-стандарт отримала на кубку світу і пара Наталія Колесова та Андрій Товстий. Вибороти першість, як розповідає тренер чемпіонів Владислава Костак, нашим танцюристам було не так і легко. Найбільше побоювалися білорусів.



Владислава Костак, тренер:

- В одній категорії Колесова-Товстий було 17 пар, в категорії Сіваків по 9 пар. Наші найсильніші суперники - це Росія та Білорусь. Ми думали, що вони виграють, але наші зібралися і показали досить непогані результати.

Рівненські танцівники на інвалідних візках підкорили світ [ІНТЕРВ'Ю+ФОТО]

Загалом участь у змаганнях взяли близько 150 учасників із 21 країни світу. З 8 кубків 5 попрямувало до України, зокрема 3 - на Рівненщину. Від таких високих результатів у чиновників паморочиться у голові та віднімає мову.

Олексій Губанов, заступник голови Рівненської ОДА:

- Тут я не знаю. Слів мало, лише емоції. Хлопці та дівчата просто молодці. Дуже приємно, коли наші інваспортівці, а це вже увійшло в певну традицію, навіть інтриги немає, поїхали, а зрозуміло, заберуть все золото і приїдуть. Диву даєшся, як їм так таланить.

Втім нічого дивного немає. Усім перемогам передує наполеглива праця. Свою майстерність та танцювальні па чемпіони відточують у залі рівненського "Інваспорту".

Інваспортсмени прославили Рівненщину на весь світ

Віктор Кучер, начальник Рівненського обласного центру інвалідного спорту "Інваспорт":

- 350 метрів квадратних цей зал. Єдине, що він зараз потребує капітальних вкладень на переобладнання підлоги, але якщо взяти приміщення по Україні, то наш "Інваспорт" найкращий. Вважається, що в нас найліпша спортивна база в Україні.

Та й взагалі, як підкреслив Олексій Губанов, "Інваспорт" - це козирна карта Рівненщини, адже там готують чемпіонів. До речі, останніх за перемогу на кубку світу влада краю відзначила грошовими преміями у розмірі 6 тисяч гривень. Та це ще не все. Цьогоріч 15 спортсменів та 10 тренерів отримають спеціальні стипендії від очільника області Василя Берташа. Перші на черзі сім’я Сіваків.





На правах реклами