Ми у Facebook
09.04.2013, 18:20

Визначили найкращих в Україні вчителів християнської етики

Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Учитель року з предметів духовно-морального спрямування" відбувся днями на базі Національного університету "Острозька академія". Кого з вчителів визнали найкращими?
Фестиваль-конкурс став першим заходом, який відбувся у стінах регіонального центру духовно-морального виховання, який відкрили в Острозі наприкінці березня. Донбас, Чернігівщина, Харківщина, Київщина, Західна Україна - учасники "Вчителя року" з'їхались до Острога з усіх регіонів. Під час конкурсу вони складали тест на знання Святого Письма, брали участь у дебатах і презентували власні уроки.

Хоча фестиваль-конкурс "Учитель року з предметів духовно-морального спрямування" відбувається за підтримки Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України, сприяння це є передусім моральним - більшість педагогів приїхали до Острога за власний кошт. Та й вивчаються предмети духовно-морального спрямування лише факультативно. Але ентузіазм не може не давати результатів: інтерес до конкурсу зростає, а якісні зміни в душах учнів - найліпше підтвердження результативності роботи педагогів.

Організатори невипадково називають "Учитель року" фестивалем-конкурсом - тут не акцентують на призових місцях, наголошуючи натомість, що кожен з учасників уже є переможцем, адже не просто якісно виконує свою роботу й презентує педагогічні здобутки однодумцям, а й сіє добро в дитячі душі та має можливість збагатитись корисним досвідом колег.



Та все ж, конкурс є конкурсом, і цьогоріч його переможцями журі визнало таких вчителів:

І місце – Прадійчук Олена Лук’янівна, учитель християнської етики Люблинецької ЗОШ І-ІІІ ст., Волинська область;

ІІ місце – Кабацький Роман Іванович, учитель християнської етики
Дрогобицької гімназії, Львівська область;

ІІІ місце – Мірчук Інна Іванівна, учитель основ християнської етики Овлочинської ЗОШ І-ІІІ ст., Волинська область;
Заремба Людмила Євгеніївна, учитель етики, Корнинська ЗОШ І-ІІІ ст., Рівненська область.

Як зацікавити учнів уроками християнської етики: блоги OGO.ua



Дипломами переможця (І, ІІ, ІІІ ступеня) у номінації «Вихователь року дошкільного закладу» нагородили:

диплом І ступеня – Дегтярьова Тетяна Володимирівна, вихователь ДНЗ №55 «Дружний», Донецька область;

диплом ІІ ступеня – Пашко Валентина Миронівна, вихователь ДНЗ №1,
м. Новояворівськ, Львівська область;

диплом ІІІ ступеня – Бабанська Лариса Миколаївна, вихователь з духовно-морального розвитку дітей ДНЗ №55 «Дружний», Донецька область.

Названо духовну столицю України

А вже днями естафету змагання в Острозі від педагогів приймуть учні: 18-19 квітня на базі Острозької академії відбудеться вже традиційна всеукраїнська олімпіада "Юні знавці Біблії".

На Рівненщині знання Біблії покажуть дошкільнята, школярі та студенти





На правах реклами