Ми у Facebook
12.04.2013, 10:50

Суд заборонив акцію "Вставай, Україно!" у Харкові

Фото: tvi.ua

Опозиція все ж готується, хоч і знає про провокації.
Окружний адміністративний суд заборонив міській організації ВО «Батьківщина» проводити ходу і мітинг в рамках акції «Вставай, Україно!».

Про це повідомив заступник керівника Харківської міської організації ВО «Батьківщина» Микола Пахнін.

За його словами, суд задовольнив позов Харківської міської ради та заборонив міськорганізації ВО «Батьківщина» проводити ходу по проспекту Московському від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, а також мітинг на площі Руднєва.

«Ми з юристами дочиталися уважно рішення суду. Суд заборонив і ходу, і мітинг», – уточнив він. Він висловив переконання, що таке судове рішення суперечить статті 39 Конституції України, яка передбачає право на мирне зібрання громадян. За його даними, аналогічне рішення суд ухвалив і за заявкою Харківської міської організації політичної партії «УДАР».

Після Рівного акція "Вставай, Україно!" пройде у Харкові та Полтаві

М.Пахнін додав, що заявки про проведення ходи в рамках акції «Вставай, Україно!» подавали також харківські обласні організації ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та партії «Удар», але на цей час судові засідання за позовами міської ради щодо цих заявок ще не завершилися.

Зазаначимо, у Харкові загальнонаціональна акція протесту «Вставай, Україно!» планується на сьогодні, 12 квітня, та співпаде із проведенням чергового засідання Київського районного суду міста у справі ЄЕСУ.

Водночас, як повідомляє прес-служба «Батьківщини», протестна акція опозиції «Вставай, Україно!» пройде в п’ятницю в Харкові, незважаючи на судову заборону.

На акцію протесту в Рівне вже приїхали Яценюк та Тягнибок

У «Батьківщині» наголошують, що участь у мирній ході та мирному мітингу є конституційним правом кожного громадянина. «Це право не може бути обмежено просто за велінням влади, яка, використовуючи суди, намагається заборонити акцію опозиції. Акція «Вставай, Україно!» в Харкові відбудеться за будь-яких умов».

«Як і заплановано, о 15.00 із площі Рози Люксембург рушить марш на чолі з головою фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком, фракції «Удар» Віталієм Кличком, фракції «Свобода» Олегом Тягнибоком та народними депутатами від опозиції. Колона пройде до Апеляційного суду Харківської області (площа Руднєва), де о 16.00 розпочнеться судове засідання Київського районного суду у справі Юлії Тимошенко. Під стінами суду відбудеться мітинг, а лідери опозиції та народні депутати візьмуть участь у судовому засіданні», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, як заявив «Українській правді» Андрій Кожем’якін, у Харкові в ніч напередодні акції опозиції «Вставай, Україно!» була запланована провокація.

Згідно з інформацією, планували підірвати пам’ятник Леніну.

Кожем’якін вже повідомив про провокацію першого заступника прокурора області Володимира Суходубова.

"Вставай, Україно!" у Рівному. Фоторепортаж [+Фото]

«Не виключаю, що завтра через це будуть провокуватися зіткнення під час маршу опозиції», – сказав він, додавши, що імена провокаторів опозиції відомі.

Також, за інформацією штабу опозиції, в Харків вже приїхало кілька автобусів з донецькими номерами.

Водночас депутат «Батьківщини» Арсен Аваков на своїй Facebook-сторінці написав: «Напередодні завтрашньої акції «Вставай, Україно!», найняті гепою молодчики в кількості до 50 осіб з 2 до 4 ночі під виглядом активістів від «Свободи», влаштують погром пам’ятника Леніна в центрі та навколишній території. Магазини, готель, палатки».





На правах реклами