Ми у Facebook
13.04.2013, 20:26

Вихованці "Пласту" складуть величезний пазл у центрі Рівного [Анонс]

Цікаво та оригінально відзначатимуть у Рівному 101-шу річницю заснування Національної скаутської організації України "Пласт". Юні пластуни зіграють теренову гру та складуть величезний пазл на Театральній площі
Днями минає 101 рік з дня першої присяги пластового гуртка, що відбулася 12 квітня 1912 року у Львові. Саме цей день і вважається днем народження "Пласту".

Як розповіли представники рівненського осередку "Пласту", у неділю, 14 квітня, у Рівному до 101-ї річниці "Пласт" проведе цікаву теренову гру для юних вихованців, а також в оригінальний спосіб заохочуватимуть усіх до вивчення української історії.

- Юні пластуни матимуть змогу продемонструвати свою швидкість та кмітливість у тереновій грі, - розповіла представник рівненського "Пласту" Віра Миронюк. - Вони розділяться на кілька команд, кожна з яких має якнайшвидше пройти за певним маршрутом. Впродовж маршруту команди матимуть зупинки, де отримуватимуть завдання, які мають виконати, щоб йти далі. Всі завдання - на пластову тематику.

Активісти рівненського "Пласту"
Активісти рівненського "Пласту"


Як пояснила Віра Миронюк, таким чином можна й знання пластунів перевірити, й підготувати їх до літнього таборування.

Розпочнеться теренова гра від пам'ятника Симону Петлюрі, що біля Народного Дому, а фінішує на Театральні площі, де пластуни складуть великий пазл.

- Пластуни складатимуть пазл із зображенням українських вояків різних епох, - розповіла Віра Миронюк. - Тут будуть зображення воїна Київської Русі, козака Запорізької Січі, Карпатського опришка, Січового стрільця, вояків армії Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, Карпатської Січі, І українського фронту та Української Повстанської Армії. Довжина пазлу - 6 метрів, ширина - 3 метри, й складатиметься він з понад 130 фігурних частинок.

За словами Віри Миронюк, проект із складання такого пазлу є Всеукраїнською акцією "Пласту", що носить назву "Вчимо історію разом!". Після Рівного велетенський пазл помандрує у інші міста України та держави, де діють осередки "Пласту".

Складати пазл пластуни розпочнуть о 14.00.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ