Ми у Facebook
14.04.2013, 18:20

У центрі Рівного відзначили 101-шу річницю першої Пластової присяги

Рівненські пластуни відсвяткували 101-шу річницю із дня створення Національної скаутської організації України "Пласт". У рамках святкування пластуни провели акцію "Вчимо історію разом!" та зібрали на Театральній площі міста величезний пазл із зображенням українських вояків.
Понад півсотні рівненських пластунів взяли участь у відзначенні 101-ї річниці заснування Національної скаутської організації України "Пласт".

- Акція була спрямована на те, щоб діти та дорослі могли побачити як виглядали бійці українських військ в різні часи, - пояснила організатор акції референт пластового уладу юнаків рівненського осередку НСОУ "Пласт" Віра Миронюк. - На пазлі можна побачити не лише назви військових з'єднань та армій, а й роки, у які вони діяли. Також можна побачити одяг бійців, їхні зачіски, зброю. Гра була спрямована також на кмітливість та логічне мислення, адже вояки були розташовані у історичній хронологічний послідовності.

Так за досить короткий час на Театральній площі зобразили воїна Київської Русі, козака Запорізької Січі, Карпатського опришка, Січового стрільця, вояків армії Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, Карпатської Січі, І українського фронту та Української Повстанської Армії.



За словами Віри Миронюк, такі акції є корисними для рівнян, адже допомагають краще знати історію України, а для когось може й стати стимулом для поглибленого вивчення історії.

Окрім складання пазлу юні пластуни зіграли у теренову гру, в ході якої продемонстрували свою кмітливість та знання з пластової тематики.



- Нам усім видавали карти, й дивлячись на них, мали знайти точки, що там зазначені, - розповіла юна рівненська пластунка Анна Проніна. - На тих точках нас чекали старші пластуни, які задавали нам завдання. У підсумку наша команда, що має назву "Лампочки", виявилась найшвидшою й першою подолала усю дистанцію.



Фінальним акордом святкувань стала присяга, яку прийняла старша пластунка, станична рівненського "Пласту" Ірина Бирук. Відтепер Ірина стала дійсним членом "Пласту" і отримала право носити Пластову лілею - ознаку приналежності до "Пласту".



Як розповіли представники рівненського осередку НСОУ "Пласт", на сьогодні у рівненському "Пласті" - понад сотня вихованців й ряди "Пласту" продовжують поповнювати нові хлопці та дівчата.






На правах реклами