Ми у Facebook
15.04.2013, 08:03

Від сьогодні діють нові правила - ДАІ поки не штрафуватиме

Нова редакція Правил дорожнього руху набирає чинності з 15 квітня. Водіям доведеться звикати до нових термінів і дорожніх знаків.
Працівники Державтоінспекції не будуть штрафувати водіїв за недотримання нових правил дорожнього руху протягом місяця після введення їх в дію. Про це повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху і автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.

Водії тепер будуть оформляти купівлю-продаж авто прямо в ДАІ

"Упродовж місяця ми будемо проводити роз'яснювальну роботу, щоб люди могли звикнути", - заявив Будник.

Він нагадав, що нова редакція правил дорожнього руху набирає чинності з 15 квітня.

Чиновник зазначив, що водіїв чекає ряд нововведень щодо застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, введення європейських зразків дорожніх знаків і розмітки тощо.

УВАГА! Нове у правилах ПДР
- дорожні знаки будуть мати перевагу над дорожньою розміткою;

- вводиться 11 нових знаків, наприклад, "Пункт зупинки трамвая", "Культова споруда", "Промислова зона", "Фото-, відеофіксація порушень";

- із 1 жовтня по 1 травня всі транспортні засоби повинні за межами населеного пункту в світлий час доби рухатися з включеними денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар;

Водіїв чекають нові правила від ДАІ

- вводяться нові терміни, зокрема: "острівець безпеки", "газон", "автопоїзд", "контролер";

- посилюються вимоги до проїзду повз транспортних засобів з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, які рухаються по суміжній смузі, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби - зупинитися, щоб уникнути наїзду на дітей.

Як повідомлялося, 11 лютого 2013 року Кабінет Міністрів прийняв зміни до Правил дорожнього руху, які набирають чинності з 15 квітня 2013 року.

За матеріалами: ZN.ua





На правах реклами