Ми у Facebook
15.04.2013, 16:22

Велика вода дісталась Сарн на Рівненщині [+Фото]

Городи повністю затопило водою

Аномальні снігопади навесні, рясні дощі згодом та значне потепління спричинили повінь не лише у селах та селищах Сарненського району, а й у межах самого районного центру.
Жителі низинних місцевостей (вулиці Набережна, Поліська, Короленка, Фрунзе, Княгині Ольги, Крилова) схвильовані різким рівнем підняття води, адже житлові масиви стоять підтопленими. Власники будинків неподалік від самої річки скаржаться на ненадійність дамби, а жителі Набережної стурбовані не лише швидким підняттям рівня води, а й «сусідством» з місцевим кладовищем, яке знаходиться через дорогу від річки.

Річка Случ біля Сарн на півметра вийшла з берегів

Воду ж, яка стікає у двори приватних будинків, люди відкачують вручну або ж звертаються за допомогою до МНС-ників та працівників Екосервісу. Рятувальники в свою чергу скаржаться на те, що техніка не пристосована для відкачування брудної води з присадибних ділянок чи городів, бо насоси забиваються піском.

«Такого ще за своє життя я не бачила, – говорить мешканка одного з будинків, що розташований поблизу річки. – Вода швидкими темпами піднімається догори. Подвір’я та присадибні ділянки затоплені, розпочати городні роботи неможливо. Звичайно, ми сподіваємось, що річка втихомириться, та все ж вона лишає за собою сирість та дуже вологу землю, яка не придатна для опрацювання».



Через затоплення доріг водою рух транспорту обмежили на Сарненщині



Та великої біди повінь не накоїть, заспокоюють водники. Ситуацію тримають під контролем, сподіваючись на теплі сприятливі погодні умови, а мешканці прибережних будівель власними силами викачують воду з господарств та чекають потепління.

Людям з ізольованих через повінь сіл на Сарненщині на човнах привозять харчі [Фото+Відео]





Довідка:
Загалом на Рівненщині можливій повені протистоять 91 насосна станція, 12 водосховищ, майже тисяча кілометрів захисних дамб, 3,5 тисячі гідроспоруд, 50 тисяч гектарів акумулюючих водойм, 18 тисяч кілометрів меліоративних каналів, а також майже 13 тисяч водопропускних споруд та 89 насосних станцій.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ