Ми у Facebook
16.04.2013, 11:40

Міліція просить грошей на тести

Мер Рівного Володимир Хомко пропонує виділити кошти з міського бюджету на наркотичні тести для боротьби з наркоманією у місті.
У місцевих правоохоронців проблема — вони не можуть поставити на облік наркозалежного, тому що не мають коштів на платні наркотичні тести, розповів начальник міськвідділу БНОН Ігор Крутій. За його словами, вартість такого тесту (на наявність одного з трьох видів наркотиків) лише 35 гривень.

Мер Рівного Володимир Хомко зауважив, що для таких потреб обов’язково треба знайти можливість виділення грошей у міському бюджеті. Необхідність у цьому й справді велика. Лише за минулий рік кількість кримінальних випадків викликаних незаконним обігом наркотиків та вживанням заборонених препаратів, у Рівному збільшилась у 5 разів.

Більше того, місцева міліція не може самотужки здолати проблему поширення наркоманії.

— Міліція не може вирішити проблему з наркоманією, — констатував начальник міськвідділу БНОН. — Це потрібно робити на державному рівні. В Україні лояльне ставлення до наркоманів. До них ставляться як до хворих. У нашій державі з низьким рівнем моралі це неефективно. Потрібно запозичати європейський досвід, пропагувати сімейні цінності, здоровий спосіб життя.
Якщо вживання наркотиків природного походження йде на спад, то росте кількість синтетичних наркотиків, виготовлених у домашніх умовах. При чому навчилися ити їх з незаборонених препаратів, на кшталт солпадеїну, очних краплей і так далі. Відтак і до аптек у міліції не може бути жодних претензій, навіть якщо серед їхніх клієнтів трапляються наркозалежні. Мова йде про сумнозвісну аптеку на Костромській, 5, на котру постійно скаржаться тамтешні мешканці. Мовляв, там постійно купують щось місцеві наркомани.

За словами пана Крутія, правоохоронці провели перевірк ув тій аптеці. Однак продажу ніяких незаконних препаратів не виявили.

"Рівненська газета" №15 від 11 квітня 2013 року





На правах реклами