Ми у Facebook
16.04.2013, 12:03

У Рівному визначились переможці Чемпіонату міста з шахів

13-14 квітня в обласному центрі за нокаут-системою відбувся чемпіонат міста Рівне з шахів 2013 року. У змаганнях взяли участь 24 шахісти.
За такої кількості учасників турнір проходив у 5 стадій: 1/16, 1/8, 1/4, півфінал та фінал. Раунди складалися з двох партій. У випадку нічиїх переможці визначалися з допомогою тай-брейків (дві додаткові партії зі скороченим контролем часу, при необхідності - партія "армагедон").

У результаті напруженої боротьби переможцем став Балєєв Костянтин, 2 місце - Жакун Олексій, 3 місце - Шинкарчук Максим. Перебуваючи в якості рейтинг-фаворита, Балєєв впевнено пройшов турнірну дистанцію. І тільки на півфінальній стадії мав деякі проблеми. Проте з допомогою тай-брейка успішно їх подолав, вийшовши у фінал.

З іншої частини турнірної сітки до вирішального раунду чемпіонату несподівано пробився Жакун Олексій, який за рейтингом був тільки 10-й. Сенсаційно подолавши 1/4 та півфінальну стадії, Олексій поступився більш іменитому супернику лише у фіналі. У матчі за третє місце зіграли Шинкарчук Максим (№6) та Борзенко Йосип (№5). У підсумку сильнішим виявився перший. Слід відзначити і їхні зусилля, оскільки для того щоб зіграти у матчах другого дня змагань, вони перед цим перемогли вищих за рейтингом суперників.

Як і передбачалося, чемпіонат за нокаут-системою виявився досить не передбачуваним. Турнірні правила змушували учасників грати на перемогу в кожній партії. І хоч окремим шахістам такий формат боротьби видався незвичним, що в деякій мірі позначилося на кількості учасників, проте безумовно турнір з вибуванням має право на існування (можливо, з деяким удосконаленням).

Захід відбувся з ініціативи Рівненської міської федерації шахів (Президент – Паладійчук Сергій) та за сприяння Рівненської обласної федерації шахів (Президент – Ковальчук Володимир). Четвірка кращих нагороджена грамотами, медалями та призами, а переможець до того ж отримав Кубок чемпіона.





На правах реклами