Ми у Facebook
20.04.2013, 08:46

У Рівному та області до акції "Зробимо Україну чистою" долучаться близько 2 тисяч волонтерів

Боротьба за чисте довкілля - справа не лише екологів та комунальників, а кожної людини. Бо коли кожен візьметься за граблі та сміттєвий пакет й прибере хоча б невелику ділянку - навколо таки стане чистіше. У суботу, 20 квітня, за прибирання на Рівненщині візьмуться кілька тисяч небайдужих мешканців.
Найближчої суботи, 20 квітня, по всій Україні в рамках Всеукраїнської екологічної ініціативи "Зробимо Україну Чистою" більше 100 тисяч волонтерів вийдуть на прибирання парків, скверів, пляжів та інших місць відпочинку.

На Рівненщині таке прибирання пройде у містах: Рівне, Острог, Дубно, Костопіль, Володимирець, Здолбунів а також маленьких селищах смт. Квасилів , смт. Мізоч та с.Зоря.

- Цей проект – громадська ініціатива, - розповідає координатор акції "Зробимо Україну чистою" у Рівному Віталій Ейсмонт. - Мета проекту – покращити якість життя простими діями. Ми не схвалюємо вчинки тих, хто смітить у парках та на вулицях, але на цьому не зупиняємось. Ми готові власноруч зробити нашу країну чистішою, і вже довели це. До акції можна дуже просто долучитись особисто або колективно.

За словами Віталія, організатори проекту нададуть волонтерам, які прийдуть на прибирання, рукавички та сміттєві пакети, а найактивнішим учасникам подарують фірмову футболку із логотипом "Зробимо Україну Чистою".

- Ми не підтримуємо жодної політичної партії, а діємо в рамках міжнародного соціального проекту "Let’s Do It!", який спрямований на те, щоб очистити від сміття нашу спільну домівку, - пояснює Віталій Ейсмонт. - До цієї чудової ініціативи вже долучилися більше 90 країн світу.

Як зазначають організатори, у Рівному буде п’ять точок прибирання:

- Меморіал Слави (вул. Київська)
- Гідропарк (вул. С. Бандери і вул. Севастопольська)
- Парк ПДМ (вул. Кн. Володимира, 10)
- Парк ім Т.Г. Шевченка (вул. Соборна)
- Берег річки Устя біля мосту поблизу "Рівнеобленерго"(вул. Курчатова)

Стартує акція 20 квітня об 11.00, але долучитися до неї можна й в ході прибирання.





На правах реклами