Ми у Facebook
22.04.2013, 15:23

На Рівненщині електронна черга у садочки буде і в районах?

Запровадити систему електронного обліку усіх дітей області, аби їх батьки без клопотів та хабарів могли влаштувати у садок, пропонує депутат Рівненської облради Михайло Кириллов. Проте зробити цю схему прозорою квапляться не всі.
Як пояснив Михайло Кириллов, необхідність запровадження такого електронного реєстру викликана численними скаргами людей.

- Будь-яка людина, яка хоче влаштувати дитину у дитячий садочок, має позбавитись такого ганебного явища, як хабарі, приховані під поняттям “благодійні внески”. Мене часто запитують мешканці Рівного “А ви мені допоможете дитину в садочок влаштувати?” Я запропонував своє рішення цього питання, як законодавча гілка влади. В управлінні освіти величезний штат, нехай вони вирішать, як саме це зробити. Але так, щоб раз і назавжди позбавилися цього ганебного явища, - акцентував депутат.

У Сарнах дітей у садочки записуватимуть через... інтернет

За його пропозицією, електронний реєстр треба зробити до 1 червня та показати депутатам.

Подібна ідея вже тривалий час обговорюється у Рівному. Заплановано, що електронна черга у дитячі садочки в обласному центрі запрацює вже з 2014 року. Тоді батьки при народженні дитини можуть внести себе у список претендентів на місця в он-лайн режимі й відстежувати, як вона рухається в мережі інтернет.

ТОП-10 шкіл Рівного [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

- Це надзвичайно складне рішення. У Рівному немає ніякої законодавчої бази, але є закон про місцеве самоврядування. Це наша місцева ініціатива. Ми вивчили досвід інших міст, і на квітневу сесію Рівнеради буде винесено положення про єдиний електронний реєстр дітей дошкільного віку, - зазначила депутат облради, заступниця міського голови Рівного з гуманітарних питань Галина Кульчинська. - Це складна система насправді, але в місті технічне забезпечення дозволяє не зробити чітко, прозоро і зрозуміло для громади Рівного. Очевидно, що такі речі мають бути і в районах, але сам підхід, формат і система потребує врахування специфіки районів і сіл. Тому ми запропонували на комісії відкласти це питання, детально обговорити його з усіх боків у тому числі, запросивши голів селищних рад на засідання комісії, і винести цю пропозицію вже технічно чітко сформульовану. До першого червня це неможливо зробити.

Зареєструватися у дитячий садок можна буде безкоштовно

Із думкою пані Галини погодилися й інші депутати, тому питання зняли на довивчення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ