Ми у Facebook
23.04.2013, 12:00

На два рівненські гуртожитки треба два мільйони

До 2016 року місто має прийняти у комунальну власність сім гуртожитків. Усі вони — далеко не новобудови, а тому потребують ремонту. Відповідно і грошей, до того ж не малих.
За програмою передачі гуртожитків у власність територіальної громади міста Рівного на 2013-2015 роки, місто має прийняти сім гуртожитків, розташованих на вулицях Курчатова, 10, 13а і 60; Фабричній, 4 і 4А, Студентській, 3 та Січових Стрільців, 22в. Сама програма передбачає не лише їх документальне оформлення, а й капітальний ремонт.

Депутати Рівнеради знову сварились через льонокомбінат

- Прийняття кожного гуртожитку передбачає фінансові витрати. Їх на себе брала держава, але ніколи їх не виконувала. Тобто програма затверджена, може таке чудо статися, що будуть закладені кошти в державному бюджеті, то ми зможемо ці кошти використати разом зі своїми. Зараз на ремонт у двох гуртожитках нам треба два мільйони, - констатував міський голова Рівного Володимир Хомко.

У Рівному чотири сім’ї виселяють з гуртожитку на Дворецькій

Відмовитися від витрат можна, погоджуються чиновники. Наприклад, щоб кошти на ремонт збирали люди, які у гуртожитках і мешкають. Проте, самі жильці цього робити не хочуть. Адже не упевнені, що завтра не опиняться на вулиці.

Загалом, за 2009-2012 роки у комунальну власність міста було прийнято 16 гуртожитків, які раніше були державними. Сім із них - комунальні, чотири стали повноцінними житловими будинками, а в п’ятьох громада організувалась у ОСББ.





На правах реклами