Ми у Facebook
24.04.2013, 17:08

На Рівненщині волонтери назбирали понад 3000 пакетів сміття [+Фото]

Майже 3 тисячі небайдужих людей долучилися минулої суботи, 20 квітня, до Всеукраїнської ініціативи "Зробимо Україну чистою". В результаті за кілька годин роботи у Рівному та кількох містах області було зібрано понад 3 тисячі пакетів зі сміттям.
Цього року на Рівненщині встановили рекорд із збору сміття.

- У Рівному акція розпочалась 19 квітня, - розповідає координатор акції "Зробимо Україну чистою" в Рівненській області Віталій Примак. - Першими волонтерами акції у цей день стали близько 200 працівників "Рівнеобленерго", які прибрали берег річки Устя.

За словами Віталія, 20 квітня у Рівному було прибрано ще чотири засмічені території: Меморіал Слави, Гідропарк, парк ПДМ та Парк ім Т. Г. Шевченка. Цього ж дня акцію підтримали в декількох районних центрах нашої області: Костополі, Острозі, Дубні, Здолбунові та Володимирці.

Цього року до акції в області долучилось більше десятка населених пунктів сільського типу, зокрема: с. Зоря, смт Мізоч, смт Квасилів та багато сіл у Володимирецькому районі.



На відміну від попереднього року на Рівненщині, кількість волонтерів залучених до акції стала більшою в декілька разів.

- Ми планували що вийде близько 2000 волонтерів, а вийшло 2875, - говорить Віталій Примак. - Ці цифри показують зростання кількості зацікавлених зробити нашу країну чистішою. В останні дні перед акцією ми відчули зацікавленість громади, те що нам не вистачало рукавичок та пакетів для волонтерів означало, що рекордна кількість людей вийде на прибирання.



До акції долучилося чимало громадських організацій, представники яких зазначають, що саме завдяки подібним акціям та єдності можна досягти позитивних змін у житті країни.



- Ми з ще кількома хлопцями прибирали в парку імені Тараса Шевченка, - говорить представник ГО "Активна молодь" Максим Білоус. - Я вирішив долучитися до акції через те, що я поважаю рідну українську землю і неможу просто так дивитися коли земля, яка тебе породила, є засміченою.



Акція "Зробимо Україну чистою" відбулася у всіх обласних центрах України, в багатьох маленьких містах і селах, де до акції долучилися близько 100 тисяч волонтерів.





На правах реклами