Ми у Facebook
24.04.2013, 14:16

У Рівному лікар та медсестра, яких затримали з хабарем, відповідатимуть перед судом

Нагадаємо, 11 березня у приміщенні Комунального закладу «Обласний перинатальний центр Рівненської міської ради» працівники УБОЗу затримали в.о. головного лікаря та медсестру на хабарі.
За інформацією СЗГ УМВСУ у Рівненській області, зазначені особи отримали 2500 доларів США від жінки за працевлаштування на посаду медичної сестри.


Виконуючого обов'язки головного лікаря та медсестру рівненського медзакладу затримали з хабарем


Потерпіла звернулась із відповідною заявою до правоохоронних органів. Зловмисників одразу ж затримали та обрали відносно них міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Тепер ступінь вини та міру відповідальності обвинувачених осіб визначить суд. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідкуйте за розвитком подій на порталі OGO.ua.

До речі, 16 березня минулого року за аналогічний злочин отримала вирок Ганна Чайка, яка на момент затримання працювала головним лікарем Рівненського пологового будинку.

Працівники міліції затримали її 21 листопада 2011 року на хабарі у розмірі 1,5 тисячі євро. А 24 листопада рішенням міського суду її залишили під вартою. У СІЗО лікарка пробула більше трьох місяців.

А 16 березня 2012 року Ганну Чайку визнали винною в одержанні хабара, призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права 3 роки обіймати певні посади та... звільнили від відбування призначеного покарання на іспитовий строк тривалістю 3 роки.

На даний момент Ганна Чайка продовжує працювати лікарем у пологовому будинку.





На правах реклами