Ми у Facebook
24.04.2013, 16:24

На Рівненщині керівника податкової служби спіймали на хабарі 25 тисяч гривень

Податківець вимагав у підприємця, який займався роздрібною торгівлею, більше 20 тисяч гривень хабара.
За інформацією СЗГ УМВСУ у Рівненській області, 27 лютого під час отримання хабара в сумі понад 20 тисяч гривень затримали начальника районного відділення державної об’єднаної податкової інспекції Здолбунівського району.

Чиновник під час проведення позапланової виїзної перевірки вимагав у фізичної особи-підприємця хабар у сумі 30 тисяч гривень аби не нараховувати до сплати податок у 100 тисяч гривень. Перевірка була зумовлена тим, що суб’єкт господарювання подав заяву про зняття його з обліку. Після того, як податківець вимагав у нього хабар, підприємець написав заяву до міліції. Під час передачі грощей працівники УБОЗ затримали 28-річного посадовця. До зловмисника застосували міру запобіжного заходу - домашній арешт.

У Рівному лікар та медсестра, яких затримали з хабарем, відповідатимуть перед судом

Як повідомили порталу OGO.ua у прес-службі прокуратури Рівненської області, відділ розслідування корупційних кримінальних правопорушень завершив розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище,поєднане із вимаганням) стосовно податківця. Обвинувальний акт уже скерували до суду.

Згідно з законом йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.






На правах реклами