Ми у Facebook
26.04.2013, 15:11

Керівник Молодіжного центру праці "Спеціаліст" Наталія Савенко: “Де брати ідеї? “Крадіть” їх!”

Сьогодні рецептами успіху на “Бізнесовій кухні” ділиться її хазяйка — Наталія САВЕНКО, громадський діяч, керівник Молодіжного центру праці “Спеціаліст”.
Проблема:
Прийшло розуміння створити власну справу, але чим зайнятись? Де брати ідеї?


Що таке оригінальність? Нерозкритий плагіат!
У світі немає нічого оригінального. Письменник Джонатан Летем був упевнений: якщо люди називають щось “оригінальним”, то в дев’яти випадках з десяти вони просто не знайшли джерело плагіату.

Вірно сказано в Біблії: “... Немає нічого нового під сонцем...”.
Що це означає? Всі результати діяльності спираються на те, що було створено раніше!

Заступник рівненського губернатора Олексій ГУБАНОВ: “Тримайтеся ближче до талановитих людей!”

Куди йти за ідеями?
Піти погуляти. При цьому не забути взяти з собою блокнот, в який записувати всі думки, які приходять в голову, а також спостереження, які впадають в око.
Сходити в бібліотеку. Це справді магічне місце. Серед такої кількості мудрих книжок будь­хто відчує себе трішки видатним.
Знайдіть людину з вашого оточення, яка вас надихає. Перейміть її манери, стиль спілкування, а головне – принципи мислення. Ніхто не може ідеально повторювати одне й те саме, з часом кожен привносить щось своє. Як співак не може співати одну й ту саму пісню однаково – на кожному концерті вона звучить по­новому!
”Гугліть” усе!
Щоб Вас не зацікавило — “гугліть”. Невідомі слова, цікаві назви, нестандартні бізнеси. По­перше, це розширює світогляд, по­друге, ви не будете ставити “дурних” питань оточуючим. Тобто станете більш підкованими в багатьох сферах.

Не ображайтесь на “копірів”
Якщо хтось вкрав вашу ідею — гордіться. ви стали для когось джерелом натхнення. Ви сподвигли інших рухатись вперед. Ви вже стали частиною іншої людини, яка запозичила ваш проект. Скажіть їй “дякую” – і вдосконалюйтесь. Ніщо так “не підстьогує”, що дихають у спину “копіри”, ви повинні довести собі, що Ви кращі!



Шукайте знаки!
Якщо робите потрібну справу — вам ніби весь світ допомагає! Додзвонюєтесь з першого разу, на ваші мейли відповідають, ви випадково зустрічаєте потрібну людину... Якщо ж справа стопориться — відкладіть, це означає ­ не час.
“... Життя щедре до тих, хто слідує своїй долі...” (Пауло Коельо, “Алхімік”).
Обговорюйте свої ідеї з іншими
Якими б геніальними не були ваші ідеї, всім потрібна думка оточуючих. Це допоможе розглянути проект під різними кутами. Спочатку обговоріть ідею з друзями, потім винесіть її на загал. Чи то шляхом участі у різноманітних конкурсах, чи створення спеціалізованої групи в соцмережах. Заведіть свій блог і пишіть. Експерти допоможуть звернути увагу на слабкі та сильні сторони проекту.



Що тепер?
- Піти погуляти
- Зайти в бібліотеку
- Записати в блокнот думки і ідеї вибирати щось одне. Хай всім “захопленням” - знайдеться місце у вашому житті
- Подякувати “вчителям” і “послідовникам”
- Обговорити проект з іншими
- Дати почитати комусь цей текст
- Нарешті зайнятись справою







На правах реклами