Ми у Facebook
29.04.2013, 08:20

Водіїв штрафуватимуть за розмови по мобільному

На обговорення громадськості винесено законопроект, розроблений Міністерством внутрішніх справ для здійснення виконання пункту 197.1 президентського плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки, Про це повідомив адвокат юридичної компанії "Ексанте" Артем Федорченко.

Згідно з цим законопроектом пропонується збільшення штрафів для водіїв, а також розширення переліку порушень правил дорожнього руху.

"За порушення правил проїзду перехресть, зупинок громадського транспорту, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, використання зовнішніх освітлювальних приладів, встановлених з порушенням стандартів, а також освітлювальні прилади, які не відповідають конструкції транспортного засобу, розмови по мобільному телефону без використання пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук, пропонується штрафувати на суму від 510 до 595 гривень", - сказав Федорченко.

С украинских дорог собираются убрать гаишников

Він також зазначив, що зараз штраф становить від 425 до 510 грн. У нинішній редакції ПДР про встановлення нестандартних освітлювальних приладів не згадується.

Нові дорожні знаки, до яких доведеться звикати водіям [+Фото]

За матеріалами: delo.ua/





На правах реклами