Ми у Facebook
30.04.2013, 16:43

Вибір "ОГО" Сергій МІНІЧ: Політик з журналістським чуттям

Прес-секретар РОО політичної партії "Удар Віталія Кличка".
Свій серед чужих. Саме так сьогодні іноді називають Сергія Мініча представники засобів масової інформації. Він не сперечається, адже попри активну роботу у політичній сфері все ж залишається журналістом.

Амбітний, розумний та комунікабельний молодий чоловік. Для рівненських журналістів він — свій. Адже не один рік присвятив роботі саме на творчо-польовому фронті. Творчому, бо тривалий час працював у рівненських газетах. Багато хто пам’ятає Сергія як журналіста міської газети "Сім днів", де він "відписав" близько п’яти років. Чому польовому? Тому що не засиджувався у кабінетах й завжди був на передовій політичного життя міста. Математику за освітою, було нескладно прораховувати ходи та аналізувати дії тогочасних лідерів.

Політикою Сергій цікавився з юнацьких років. Тому у 2005 році він очолив молодіжне крило Конгресу Українських Націоналістів у Рівненській області. Уже за два роки став заступником голови проводу Рівненської міської організації КУНу.

Прорватися на лідируючі позиції політичної сили допомогла "вчительська" звичка — постійно навчатися й самовдосконалюватись. Тому Сергій брав участь у тренінгах з ведення виборчих компаній та мобілізації електорату, технологій політичного менеджменту, функцій та завдань прес- та піар-служб. Озброївшись "бойовим" досвідом та теоретичними знаннями, він вирішив відійти від журналістики у її чистому вигляді й присвятити себе політичній кар’єрі.

Новий старт роботі дала і нова політична сила. Із 2011 року Сергій Мініч працює прес-секретарем обласної організації політичної партії "УДАР Віталія Кличка". Саме із цією партією нині його пов’язують найчастіше, адже він є практично її голосом на Рівненщині.

До речі, восени 2012 на виборах до Верховної Ради Сергій балотувався до парламенту по місту Рівне. Тож зумів проявити не лише прес-секретарські навички, а й проявив себе як політтехнолог, аналітик та керівник інформаційного сектору передвиборчого штабу.

Проте журналістське минуле теж не дає Сергієві спокою. Він активно висвітлює найгостріші теми, соціальні проблеми та продовжує аналізувати політичну ситуацію в місті, області та в країні. Сьогодні він ще й редактор партійної газети "УДАР".

— Все вийде, якщо твоє хобі стане твоєю роботою і навпаки, — зізнається Сергій. — Мені вдалося поєднати два різні, але цікаві й неповторні напрями — політику і журналістику. Хобі і робота стали одним. Чого ще бажати?

Проте, чомусь здається, що амбіції та бажання зробити більше, аніж вже є, не дозволять йому зупинитися на досягнутому.





На правах реклами