Ми у Facebook
03.05.2013, 12:24

На Рівненщині знайшли діючу авіабомбу з радіусом дії понад кілометр

У четвер, 2 травня, у лісовому масиві поблизу смт. Оржів, Рівненського району, місцевий житель виявив предмет схожий на авіаційну бомбу.
Про знахідку чоловік повідомив рятувальників та міліцію. На місце пригоди відразу було направлено групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Рівненській області, а небезпечне місце було взято під охорону працівниками міліції. По прибуттю піротехніків на місце події було встановлено, що це 50 – кілограмова фугасна авіаційна бомба радянського виробництва часів Другої світової війни. Боєприпас знаходився у бойовому стані і у разі вибуху радіус ураження сягнув би понад кілометр. Після контрольного обстеження групою піротехнічних робіт прилеглої території, інших вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Піротехніки дотримуючись всіх необхідних мір безпеки, обережно завантажили авіабомбу у спец автомобіль та відвезли на військовий полігон де її успішно знешкодили.

Враховуючи вищевикладене Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звертається до жителів Рівненщини. Шановні громадяни! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів, а особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу за номером 101.

Пам’ятайте! При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Про це повідомили з ГУ ДСНС України у Рівненській області





На правах реклами