Ми у Facebook
08.05.2013, 10:35

Обережно, весняні гриби: На Рівненщині жінка померла від отруєння [+Фото]

Це сталося 7 травня у селі Мочулище, Дубровицького району.
44-річна Олена з односельчанами назбирала у лісі грибів ще наприкінці минулого місяця. 21 квітня жінці стало погано. Спершу вона звернулася до знахарки, проте уже через два дні потрапила до лікарні у важкому стані. Медики не могли встановити причину її поганого самопочуття, оскільки про гриби вона нічого не сказала.

У вівторок, 7 травня, Олена померла у лікарні від отруєння грибами-строчками.

До речі, 26 квітня з тими ж симптомами медики госпіталізували її односельчанина. Чи виживе цей чоловік - наразі не відомо.

Довідково:

Строчок (Gyromitra) - рід сумчастих грибів сімейства Дісцінові (Discinaceae), який часто плутають з їстівними сморчками (Morchella spp.). У сирому вигляді смертельно отруйні. Поширена думка, що їх можна вживати в їжу після кулінарної обробки, проте гіромітрін не руйнується повністю навіть при тривалому відварювання, тому в багатьох країнах ці гриби відносять до безумовно отруйних грибів.

А ви їли лісові "мізки"? [+Фото]



Сморчок (лат. Morchella) - рід грибів сімейства сморчкових (або моршеллових). Тіло дуже пористе. Забарвлення найчастіше коричнювате. Сморчок вважається умовно-їстівним грибом (всі види роду їстівні), але для використання в їжу потрібна тривала термічна обробка.







На правах реклами