Ми у Facebook
12.05.2013, 09:42

Рівненські фотографи продемонстрували "Світлосилу" [+Фото]

Днями у Рівному завершився фотоконкурс для молодих фотографів "Кращий молодий фотограф Рівного", а роботи переможців знайшли своє місце на фотовиставці "Світлосила" - в стінах мистецької галереї "Щілина".
За словами організаторів, за допомогою такого фотоконкурсу вони вирішили допомогти молодим фотографам заявити про себе.

- Всім відомо, що у Рівному ще багато фотографів, що займаються фотографією професійно й вони мають змогу виставляти свої роботи, - говорить організатор фотоконкурсу й виставки "Світлосила" Ганна Шаєвська. - Молоді фотографи такої можливості не мають й тому я подумала, що було б круто для молодих аматорів, яким є що показати, отримати таку можливість.



За словами Ганни конкурс "Кращий молодий фотограф Рівного" відбувся у кілька етапів. Учасники мали зробити фото на певну тему й за результатами відбору журі вони проходили у наступний етап. З 25 зареєстрованих учасників до другого етапу потрапили 13, а до третього етапу - 9 учасників.



Саме з дев'яти учасників третього етапу журі, у складі Тараса Ковальчука, Тараса Купчинського, Павла Нагорного та Сергія Метелиці, й обрало трьох переможців.

Переможцями стали - Анастасія Хмара, Роман Смаглюк та Андрій Ткачук.

Диплом переможця отримує молодий фотограф Андрій Ткачук
Диплом переможця отримує молодий фотограф Андрій Ткачук


- Все почалося дуже просто, - говорить один з переможців фотоконкурсу Андрій Ткачук. - Я переглядав популярну у соціальній мережі ВКонтакті групу Photographer.RV, декілька раз натрапляв на оголошення про конкурс й лише в останній день подав заявку на участь. У першому турі я подав три роботи, зокрема фото сноубордиста, якого я фотографував у Бармаках. У другому турі було завдання фотографувати емоції на вулиці і я не придумав нічого кращого як піти на дитячий майданчик й спробувати зловити емоції дітей. У третьому турі потрібно було зробити фото людини, що мала в малюнок або татуювання на тілі. Я з таким стикнувся вперше, але на щастя знайшлася людина яка на це погодилась. І "мейк-ап" і фото робилися у недобудованому будинку на околиці Рівного.

Ще одна переможниця - Анастасія Хмара
Ще одна переможниця - Анастасія Хмара


Андрій Ткачук зазначив, що це перший конкурс, у якому вдалося перемогти.



- У мене є бажання розвиватися й вважаю, що цей конкурс мені допоможе, - говорить Андрій Ткачук. - Я хочу й у професійному плані рости й як любитель, адже фотографую у першу чергу просто для себе.

Ганна Шаєвська запрошує рівнян на фотовиставку "Світлосила"
Ганна Шаєвська запрошує рівнян на фотовиставку "Світлосила"


Усі роботи-переможці розмістилися на стінах галереї сучасного мистецтва "Щілина". Побачити їх може кожен, адже вхід на виставку - безкоштовний.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ