Ми у Facebook
15.05.2013, 12:32

Гойдалка вбила семирічну дівчинку

Звичайна гойдалка може вбивати. Діти просто гралися на дитячому майданчику й - одна з них уже не повернеться додому живою. У Бердичеві на Житомирщині 7-річна дівчина померла від сильної травми голови - й усе це через несправну гойдалку.
Її прізвище є в списку учнів. Але її самої на землі вже нема.

Людмила Огороднійчук, заступниця директора з навчально-виховної роботи школи №1 м. Бердичева:

- Дуже любила навчатися, дуже хотіла навчатися. Дуже любили її дітки - вміла дружити. Сьогодні усі дітки намалювали для неї малюнки... (плаче) з певними побажаннями.

Вадим Гаращук, журналіст:

- Аналогічна гойдалка буквально ще учора була на цьому місці, але її демонтували після того, як через неї загинула 7-річна Настя.

На місці лиха опинився третьокласник Артем. Школяр побачив уже непритомну дівчину в калюжі крови. А поруч зламану гойдалку.

Свідок каже, дівчині від сильного удару аж пішла кров ротом. Від травми голови Настя померла у швидкій.

Нині смертельна забавка - під забороною. Та хлопчик Артем показує «Вікнам», що та вже давно хитка. Трагедія могла трапитися і раніше.

На думку пані Галини підлітки довели гойдалку до такого стану.

Галина:

- Приходять недоростки такі по 15, по 20 чи по 14. Ось вони з цього ПТУ. Тріщала вона ця качеля, вони ж по четверо чоловік сідають і горілку п’ють.

Утім жінка винуватить не лише розбишак, а й тих, хто їх має втихомирювати. Мовляв, вночі перед трагедією, на гойдалці сиділо галасливе товариство. Мешканці викликали міліціонерів. Та коли вже ті приїхали, їх вже не було. А от гойдалка, за словам жінки була зламана. Її міліціонери підняли. Та й годі.

У Бердичевській міліції від таких закидів відхрещуються.

Олег Войтюк, перший заступник керівника Бердичівського міськвідділку міліції:

- Виїжджали працівники міліції, але у той час гойдалка була у справному стані. Не була поламана.

Жертв гойдалки могло б бути більше. За кілька годин до трагедії Тетяна Павлівна розважала на ній онуків Владика та Максима.

Частину колоди, яка вбила Настю Мельник поклали біля скорботного вінка. Дівчину ховатимуть у середу. Після смерті першокласниці правоохоронці розпочали досудове слідство. За останній місяць це не перша трагедія на дитмайданчику. В іншому районі міста подібна гойдалка впала на ногу хлопцеві. Тоді до міліції не зверталися.

Нагадаємо, на Рівненщині хлопчик зірвався з дерева і впав з висоти. Нини дитина з численними важкими травмами у реанімації.

Джерело: Вікна СТБ





На правах реклами