Ми у Facebook
17.05.2013, 18:05

Податкова не дозволила працювати довше "Підкові" і "Тайм-ауту"

Продовжити режим роботи закладу громадського харчування (саме такими вважаються кафе, бари та ресторани) у Рівному виявляється не так і просто. Як з’ясувалося під час останнього засідання міськвиконкому, це справа навіть принципова.
За інформацією начальника міського управління торгівлі, громадського харчування та побутового населення Ігоря Остапенка, з проханням продовжити режим роботи після 22.00 до виконкому звернулися пивний бар “Тайм-аут” на вул. Ак.Грушевського, 41, який хотів обслуговувати клієнтів до 23 години, та ресторан з пабом “Підкова” на вул. І.Підкови, 17а, котрий захотів працювати з 7.00 до 24.00.

Проте така ініціатива викликала спротив у міських податківців. Так, за словами начальника ДПІ в м.Рівному Михайла Калитюка, у першому закладі офіційно працює одна людина, а це нереально. А що до другого закладу, то, за словами головного податківця міста, працівники там отримують заробітну плату меншу, аніж мінімальна.

- Прибутки від бізнесу великі, а людина отримує плату менше мінімальної. Тому можна зробити висновок, що доплачують їй у конверті. Аби ми могли виконати дохідну частину першого кошика, нам необхідно збирати податки. Тому ми будемо досить скрупульозно ставитися до таких питань, - зазначив Михайло Калитюк.

Врешті, вирішили відкласти ці два питання до наступного засідання. До того часу підприємці мають вирішити усі питання з податковою.





На правах реклами