Ми у Facebook
20.05.2013, 15:43

Ігор Давидчук: "Вірити в себе — головний принцип успішності!"

Четвертий із восьми уроків на "Бізнесовій кухні". Наш гість — директор ПП "Капіталінвестбуд ХХІ" Ігор ДАВИДЧУК. Отож, читайте і використовуйте для власного успіху!
У першому випуску проекту ми запропонували вам добірку порад від першого гостя "Бізнесової кухні" — Олексія Губанова, заступника голови Рівненської облдержадміністрації, у минулому — успішного бізнесмена. Потім рецептами успіху на "Бізнесовій кухні" ділиться її хазяйка — Наталія Савенко, громадський діяч, керівник Молодіжного центру праці "Спеціаліст". Наступного разу ми спілкувались із журналістом, телеведучим, депутатом Рівненської обласної ради, головою Рівненської незалежної медіа-профспілки, завідувачем кафедри документознавства та інформаційної діяльності Національного університету "Острозька академія", кандидатом наук з державного управління Сергієм Штурхецьким. А нині для вас — третій із восьми уроків на "Бізнесовій кухні". Наш гість — директор ПП "Капіталінвестбуд ХХІ" Ігор ДАВИДЧУК. Отож, читайте і використовуйте для власного успіху!

Проблема: як побороти лінь?
Шлях вирішення: Підвестись з дивана і йти задовольняти клієнтів!

"Гроші самі по собі не з’являються. Гроші приносять люди"
Якщо ви хочете заробити гроші, ви, перш за все, повинні розуміти, що гроші — це ідея. Не купюри і монети, а саме ідея, що символізує гроші — це ваша винагорода за те, що ви приносите користь суспільству, що ваша послуга затребувана. Не важливо, що стане вашим джерелом доходів, магазин спорттоварів, будівельна бригада чи компанія у сфері послуг — це ваші знання і досвід, які приносять вам гроші.

Після того, як ви вирішите, яким способом заробляти гроші, вам необхідно зробити наступний крок, а саме — поставити перед собою ЦІЛЬ. Щоб досягати, потрібно чітко усвідомлювати, що ви хочете отримати. Якщо це гроші, то для початку візьміть аркуш паперу і напишіть яку суму ви хотіли б отримувати в місяць, на рік.

Пам’ятайте, ця сума — не папірці в гаманці, і навіть не рахунок в банку. Це символ того, що люди готові будуть обміняти цю суму грошей на послугу, яку ви їм надаєте. Справа, якою ви займаєтесь, приносить користь людям? Значить, вони знову і знову будуть готові вам платити, при чому, не задумуючись над сумою, так як ваша послуга заслуговує гідної винагороди.

Повчіться у конкурентів!
Як тільки ви придумали і описали бізнес-план, вам необхідно піддивитись, як працює подібна ідея у конкурентів. Тобто, стати користувачем конкурента: якщо плануєте відкрити фітнес-зал, придбайте абонемент сусідньої тренажерки, відвідуйте її, щоб зрозуміти всі плюси і мінуси надання послуг. Замислили будувати — для початку, проробіть в будівельній компанії. Пропустіть через себе майбутній бізнес, "зберіть вручну" заплановану справу нюанс за нюансом. Адже вам потрібно стати кращим і внести у майбутній бізнес свою власну індивідуальність!

На папірці, де ви писали суму, яку хочете отримувати, домалюйте щось, що передаватиме якийсь відтінок саме вашої індивідуальності. Це буде вашою картою на шляху до "скарбу" людської довіри, яка потім обміняється на винагороду за вашу працю.

Чому так важливо вірити в себе?
Можна сказати, що віра в себе — це і є той фундамент, той плодючий ґрунт, на якому росте дерево вашого успіху, як у професійному, так і в особистому житті. Неможливо почати вірити у себе, якщо ви постійно терпите невдачі у своїх починаннях. Можливо, життя підкидає вам надто важкі задачі, можливо, ви не настільки добре оцінюєте свої сили.

У такому випадку потрібно спробувати визначити для себе реальну ціль. Почніть з маленьких, але реальних кроків. Краще рухатись вперед дорогою скромних перемог, аніж щоразу рахувати ґулі після падіння з тріскотом.

Спробуйте скласти власний список перемог. Скоріш за все, у вашому житті були ситуації, з яких ви вийшли переможцями, або перемоги, якими варто пишатись. Такий список буде хорошим мотиватором, який допоможе повірити у свої сили. Тому можете сміливо брати свій аркуш паперу і дописувати свої перемоги.



Якщо вам не вдалося досягнути цілі, не опускайте рук. Переживіть свою поразку, проаналізуйте помилки, профільтруйте своє оточення. Візьміть попередній списаний аркуш, порвіть його на шматки і викиньте у смітник чи спаліть. Тепер настав час писати на новому аркуші паперу, ще кращому, ще унікальнішому і дорослішому. Успіхів вам!

Автор медіа-проекту — Наталія САВЕНКО, громадський діяч, керівник Молодіжного центру праці "Спеціаліст"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ