Ми у Facebook
22.05.2013, 11:50

Три тисячі мешканців Рівненщини продаватимуть у Білорусі ягоди та гриби

Три тисячі осіб уже зареєструвалися в органах митної служби для перетину українсько-білоруського кордону. Усі вони – мешканці Рівненщини.
Переважно, це селяни, котрі збирають ягоди та гриби лісах Рівненського полігону поблизу села Березове на Рокитнівщині. Аби розвантажити митний кордон улітку 2013 року, у Рокитнівському районі почалося будівництво пропускного пункту. У цьому приміщенні проходитиме реєстрація осіб для перетину кордону, повідомляє портал "ЧаРівне.інфо".

Про це повідомив начальник штабу Луцького прикордонного загону підполковник Іван Маньків.

А волиняни одночасно з керівництвом Рівненщини розпочали будівництво потужного пункту пропуску "Гута - Отчино", який з`єднає Україну і Брестський район. Його розташування – село Гута Ротнівського району Волинської області. Він дасть можливість зняти навантаження з пункту пропуску "Доманове".

Нагадаємо, що наприкінці 2012 року білоруська сторона робила рівнянам чимало попереджень. Адже місцеве населення незаконно перетинало кордон, рубало ліс та вивозило деревину на територію України. Білоруські митники обіцяли, що якщо рейдерство не припиниться, то збирати гриби та ягоди улітку в білоруських лісах буде заборонено. Проте українсько-білоруські перемовини закінчилися успішно. І рівняни цьогоріч зможуть і збирати дари лісів у Білорусі, і продавати.







На правах реклами