Ми у Facebook
27.05.2013, 11:12

Випускники сьогодні пишуть атестаційний переказ про Атлантиду

Сьогодні, 27 травня, в українських школах випускники складають держатестацію з української мови. Це перший іспит ДПА для учнів 11 класів.
Варіант завдання оголосили на порталі «Щоденник.uа» (варіант 52, сторінка 88).

Завдання з переказу було оголошено у понеділок 27 травня о 9.00 на порталі «Щоденник.uа». Варіант переказу – 52 (Атлантида – легенда чи дійсність?), сторінка – 88.

Вперше завдання ДПА з української мови оголосять через Інтернет

Даний іспит з української мови є обов’язковим для учнів усіх загальноосвітніх навчальних закладів і проходитиме у формі переказу.

Цього року варіант переказу обрано з 60 текстів, що запропоновані у Збірнику переказів для державної підсумкової атестації з української мови (К. «Центр навчально-методичної літератури» 2013 р., укладачі збірника: Шелехова Г. Т., Новосьолова В.).

Оприлюднили розклад ЗНО-2013

Тексти переказів збірника відповідають навчально-методичним вимогам до докладного переказу, що дає змогу перевірити формування в учнів комунікативних умінь та орфографічних і пунктуаційних навичок.

На виконання завдання державної підсумкової атестації з української мови в 11 класі відводиться 90 хвилин, протягом яких учні мають докладно відтворити первинний текст запропонованого переказу з урахуванням його смислової і структурної цілісності (без додаткового творчого завдання).

Результати державної підсумкової атестації виставляються у додатки до атестатів про повну загальну середню освіту та враховуються при визначенні середнього бала атестата.

Окрім переказу з української мови, випускники шкіл упродовж наступного тижня складуть випускні іспити ще з двох навчальних предметів.





На правах реклами