Ми у Facebook
27.05.2013, 15:11

До уваги водіїв: На Рівненщині дощі та грози

28 травня дощитиме в західних, східних областях, вночі й на півночі Лівобережжя та в Криму. Тут пройдуть короткочасні дощі та грози.
Сьогодні, 27 травня, в Україні короткочасні дощі, грози, у західних областях місцями сильні дощі; на Лівобережжі та в Криму окремі грозові дощі. На Київщині до кінця доби сильний дощ.

Вітер південно-східний, у західних областях північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви вітру та шквали 15-20 м/с.

У зв'язку з несприятливими погодними умовами Державтоінспекція України нагадує водіям прості, але такі важливі правила безпечної їзди в дощ:

- Перше і найважливіше правило в умовах поганої погоди і обмеженої видимості - дотримання безпечного швидкісного режиму та дистанції. В даному випадку у водія буде можливість вчасно відреагувати на зміну дорожньої ситуації і при необхідності безпечно зупинитися перед несподіваною перешкодою, адже в екстреній ситуації автомобіль значно легше контролювати саме при русі на невеликій швидкості.

- У перший час після початку дощу потрібно бути особливо уважним і обережним, не перевищувати швидкість, не робити різких маневрів і гальмувань. Справа в тому, що на початку дощу бруд, що є на дорозі, розмокає, й дорога стає надзвичайно слизькою.

- Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з поля зору транспорт, що їде попереду, необхідно відмовитися від продовження руху. В даному випадку рекомендується виїхати на узбіччя і зупинитися, обов'язково включивши при цьому аварійну світлову сигналізацію.

- У дощ, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам для підвищення безпеки рекомендується обов'язково виділити себе на дорозі. Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи - по можливості використовувати світлий одяг і світлоповертальні елементи, що дозволить водіям здалеку їх побачити на дорозі і вжити відповідних заходів.

- Навіть в гарну погоду світло фар зустрічного транспорту заважає водіям здалеку помітити людину на дорозі, а в дощ, видимість для водіїв скорочується ще сильніше - на мокрій дорозі вночі відбивається світло фар і дорожніх ліхтарів. Пішоходам важливо враховувати дану особливість і несподівано не виходити на дорогу, починати перехід проїзної частини тільки переконавшись у тому, що всі машини зупинилися. Крім того, перехід дороги потрібно намагатися закінчити вчасно і не залишатися на розділювальній смузі.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України





На правах реклами