Ми у Facebook
28.05.2013, 12:55

У Рівне привезли мощі Миколи Чудотворця [+Фото]

У Рівному 26 травня з самого ранку біля церкви святого Миколая зібралося чимало вірян, аби помолитися та приклонитися до мощей Миколая Чудотворця. Часточка реліквії прибула до Рівного з італійського міста Барі.
За словами священиків церкви Святого Миколая Мир Лікійського Луцького Екзархату Української Греко-Католицької Церкви в м. Рівне, з-поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу, і кількість храмів названих на його честь є цьому доказом. Чудотворця знають і шанують Схід і Захід, усі християни і навіть магометани.



Усе життя св. Миколая - це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному людству. Свята Церква прославляє Миколая Чудотворця як надзвичайно мудрого правителя, швидкого помічника усім страждаючим. Він рятував, визволяв полонених, потопаючих, відводив смертну кару від невинних, зціляв багатьох покалічених людей: повертав зір, виправляв кульгавість, давав мову німим.



- Я знаю, що Миколай Чудотворець вивів багатьох людей з убозтва й злиднів, роздавав їжу голодним, був помічником нужденним і щирим заступником. Він швидко з’являється скрізь, де потрібна його благодійна допомога. І нині він приходить до тих, хто призиває його допомогти і заступити від біди. Сьогодні я прийшла зі своєю родиною, хотіла попросити у Святого здоров’я всім своїм близьким, тим, кого я люблю, щоб у них все було добре, – розповіла одна з віруючих, яка прийшла до рівненської церкви Святого Миколая, Тетяна Полюхович.

Усі охочі можуть приклонитися до частинки мощей, адже святиня перебуватиме у Рівному постійно.





На правах реклами