Ми у Facebook
29.05.2013, 12:58

Рівненський Пласт відкрив сезон таборів [+Фото]

Рівненські пластуни розпочали сезон пластового таборування. З наплечниками, наметами та гарним настроєм понад 50 пластунів та пластунок вирушили у с. Олександрія, де відбувся перший рівненський пластовий табір "Свято Весни - Свято Героїв".
Пластовий табір організували у мальовничому куточку Рівненщині - у лісі поблизу с. Олександрія. Проте обирали його не лише за природніми умовами, адже це саме на цьому місці 85 років тому, у 1928 році, відбулася перша на Волині Пластова Зустріч.

- На відкриття табору "Свято Весни" приїжджав Володимир Русанов - засновник рівненського Пласту, - розповідає комендант табору "Свято Весни", референт пластового уладу юнаків рівненського осередку НСОУ "Пласт" Віра Миронюк. - Він розповів дітям про історію Пласту на Рівненщині й про ту історичну зустріч.

Юні пластуни не лише слухали історію Пласту, а й демонстрували власні знання у різноманітних конкурсах.



- Табір "Свято Весни - Свято Героїв" ми приурочили до Дня Героїв, що відзначається 23 травня, - пояснює Віра Миронюк. - Пластуни змагалися у героїчному квесті, де окрім інтелектуальних конкурсів, пластуни доводили свою спритність та вміння у різноманітних змаганнях - в’язали вузли, долали різноманітні перешкоди та переправи, плавали на байдарках й надавали першу медичну допомогу. Були також різноманітні ігри на співпрацю, аби згуртувати учасників.



Окрім квесту пластуни грали у фрізбі, волейбол, перетягували канат, а також вчилися робити орігамі (фігурки з паперу) та ліпити з глини.

На таборі діти не лише розважалися, а й навчалися багатьом корисним речам.





Зокрема, під наглядом старших пластунів діти самі готували сніданок, обід та вечерю.



Увечері ж усі збиралися у дружньому колі біля ватри, розігрували міні-вистави (імпрези), грали в ігри на знайомство й співали патріотичні й повстанські пісні.



Рівненські пластуни виявили себе справжніми юними героями - ні дощ, ні хмари комарів, ні важкі фізичні навантаження дітей не засмутили - усі поверталися з табору щасливими, задоволеними й готовими відправлятися у нові цікаві подорожі.





На правах реклами