Ми у Facebook
03.06.2013, 15:21

У Рівному з`явиться мотузковий парк

Відтепер любителі екстремальних відчуттів зможуть отримати порцію драйву, не виїжджаючи з Рівного.
В Україні подібні атракціони розваг приймають відвідувачів у кількох містах. У Рівному такий комплекс відкриється вперше. Діятиме він на території парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка. Створюють його любителі альпінізму, скелелазіння та спортивного туризму, аби вкотре показати - такий відпочинок якнайкраще підходить усім - від малого до великого.

За словами ініціаторів проекту, рівненський парк мотузок "Туристична стежка здоров`я" матиме кілька рівнів складності, тож цікаво тут буде навіть маленьким дітям.

Автор ідеї створення парку Ігор ПАРЧЕВСЬКИЙ запевняє: система безпеки — на вищому рівні, тому немає ніяких причин для хвилювання. Також цей парк відкриє можливості для тренування альпіністів.



- У наш час здоровий і активний стиль відпочинку є найбільш популярним. Ідея створити у Рівному таку розвагу виникла після того, як я побував у мотузковому парку Луцька, - розповідає голова Рівненської обласної федерації спортивного туризму Ігор ПАРЧЕВСЬКИЙ. - Люди шукають все більше нових можливостей відпочити цікаво, активно і з користю для здоров’я. У проходженні складних трас продумані всі фактори техніки безпеки. Розвага абсолютно безпечна, навіть для початківців. Для цього ми застосовуємо міцні страхувальні канати. Якщо людина зривається, то просто висне на мотузці.




Наразі ведуться монтажні роботи зі встановлення мотузкового парку. Офіційне відкриття "Туристичної стежки здоров`я" відбудеться 9 червня. Першою запрацює дитяча дорога, її планують відкрити до Дня Батька. Загальна довжина дистанції складе близько півкілометра.

Вартість дорослого квитка становитиме 20 грн, дитячого - 10 грн.





На правах реклами