Ми у Facebook
04.06.2013, 14:31

Рівнянин, який мешкає у Празі: чеські політики такі ж, як і українські [Фото+Відео]

Бо невідомо, куди поділися гроші, виділені на порятунок районів, які затопило через негоду.
Повінь у Чехії поки не досягла катастрофічних масштабів 2002 року, коли захисні бар'єри Праги не витримали, і вода затопила усі вулиці міста. Портал OGO.uа поспілкувався з Олександром Квашиним – рівнянином, який мешкає у Празі вже п’ять років, і який є свідком масштабного затоплення 2013 року.

Ситуація в Празі наразі дуже серйозна. Загалом, найвищий рівень небезпеки зараз оголошено в 50 чеських містах. У Празі через повені перекритий історичний центр, частково не працює метро. Крім того, в місті йде евакуація населення із зон затоплення. Масштабна евакуація жителів Праги при цьому не проводиться.



- Головна проблема у тому, що з міського бюджету кожен рік виділяються кошти на те, щоб забезпечити безпеку місць, які затоплюються. Прикро, але ситуація залишається не вирішеною і актуальною кожен рік. Куди діваються гроші – невідомо. В мене таке враження, що я вже десь бачив схожу ситуацію... так, в Україні! – розповідає Олександр Квашин.

Разрушительное наводнение в Центральной Европе набирает силу

Картина до - і після...




- Ситуація насправді не дуже радісна, бо ще очікується підняття рівня води на річках Влтава та Лабе, що серйозно загрожує господарству. Щодо мене, то я живу трошки вище центра Праги, у будинку на 6 поверсі, і мене 100% не затопить. Деякі мої друзі, також студенти з країн колишнього СНД, мусили переїхати до знайомих, бо їх помешкання затопило, або затопить. Те, що не працює метро, викликає величезний дискомфорт. Але найбільше мене засмучує те, що дорога для велосипедистів, яка веде з мого району за місто, тепер розмита і знищена повністю. Празький зоопарк "по коліна” у воді. Читав із місцевої газети про 2002 рік, коли була та сама ситуація із затопленням. Тоді після потопу все дуже довго відбудовувалось. Єдине, що мене тішить - це гумор жителів Чеської Республіки, – додає Олександр Квашин.



Европейское наводнение не минует и Украину



Чехи знаходять вихід із ситуації у жартівливій формі:






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ