Ми у Facebook
05.06.2013, 13:05

У Рівному презентували аудіокнигу, що передає дух індіанців [+Фото]

Незвичайний дух корінних мешканців Північної Америки відтепер можуть відчути слабозорі та незрячі рівняни, прослухавши аудіокнигу "Земля Солоних Скель", яку презентували у Рівному.
"Земля Солоних Скель" - автобіографічна повість польсько-канадського письменника Сат-Ок, сина вождя індіанського племені Шеванезі та польки Станіслави Суплатович.

Переїхавши до Польщі Сак-Ок почав писати книжки, аби люди знали як індіанці жили, яка у них була філософія життя, як вони ставилися до природи, до своїх друзів і ворогів.



Природа Північної Америки й побут індіанців наповнений не лише особливим колоритом, а й безліччю звуків, які може передати лише аудіокнига.



- Аудіокниги будуть поширені серед бібліотек та організацій, що опікуються людьми з вадами зору, адже ці люди живуть тим звуковим оточенням, яке є навколо і вони не мають змоги читати, - говорить організатор презентації, голова Рівненського обласного осередку НСОУ "Пласт" Олеся Бурдюк. - Озвучив аудіокнигу актор житомирського театру Олег Ярмолінський, а звуко-режисером стала Оксана Франчук, яка є незрячою. Вона сама опанувала комп'ютерну програму, створила звукові доріжки, підібрала відповідну музику й звуки.



Долучився до проекту й рівненський музикант і художник, фронтмен гурту "OT VINTA" Юрко Журавель. Він здійснив художнє оформлення аудіодиску.



- До мене з пропозицію зробити обкладинку звернувся мій друг Олег Ярмолінський, для якого це уже не перша аудіокнига, - говорить Юрій Журавель. - Я залюбки погодився, адже в дитинстві сам зачитувався творами Сат-Ока. Мені було років 13-14 коли я прочитав повість "Земля Солоних Скель". Сат-Ок, хоч і народився білим, справжній індіанець і може писати про них, як про самого себе.

Як розповів Юрко Журавель, робота над зображенням тривала кілька тижнів.



За словами Олесі Бурдюк, це не комерційний проект, адже кошти, витрачені на здійснення запису - це благодійні внески.



Запис здійснила громадська організація "Гуртом", а Національна скаутська організація України "Пласт" радо погодилась допомогти розповсюдити ці аудіокниги по всій Україні.





На правах реклами