Ми у Facebook
05.06.2013, 18:30

Найкращі школи Рівного отримали телескоп та акустичні системи

У середу, 5 червня, у Рівному публічно нагородили переможців рейтингу серед шкіл Рівного. Щоправда, директорам найкращих шкіл вручили лише підтверджуючі сертифікати на подарунки, які обирали самі школи.
Нагадаємо, протягом 2012-2013 навчального року тривав загальний рейтинг серед усіх шкіл Рівного. Переможців визначали за сумарною кількістю балів, набраних школами за такими напрямками: навчальна діяльність, виховна робота, результативність діяльності педагогічних працівників, здоров’я і спорт, публічний рейтинг. Усі напрямки окремо містили встановлену кількість критеріїв.

Такий рейтинг проводили вже вдруге, щоправда, цьогоріч організатори змінили підхід до критеріїв. Як пояснила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, особливістю цьогорічного рейтингу стало те, що педагогічний колектив, разом з учнями та їх батьками, самі визначали, які подарунки вони хочуть отримати в якості нагороди. Адже вони краще знають, чого потребує школа.

Цього дня переможцям вручили лише підтверджуючі сертифікати на подарунки.

— Але вже за тиждень-два школи отримають усі свої подарунки, — запевнила Галина Кульчинська.

Отже, за перше місце у рейтингу ЗОШ №27 отримає комп’ютери, оргтехніку, два телевізори на суму 30 000 гривень. Рівненська гуманітарна гімназія — теж матиме нові комп’ютери. Гімназія “Гармонія” поповниться трьома ноутбуками. НВК №12 отримає дві плазмові панелі. ЗОШ №1 в якості подарунка за перемогу замовила акустичну систему. А от Рівненський природничо-математичний ліцей "Елітар" відзначився креативністю і незвичністю побажань до подарунка — вони за ці кошти придбають потужний телескоп.

— Наш навчальний заклад має природничо-математичне спрямування, тому телескоп — це саме для тих дітей, які додатково цікавляться наукою, — пояснив директор ліцею “Елітар” Олег Желюк. — Новий пристрій матиме високу роздільну здатність і систему електронної наводки. Так що, думаю, незабаром влаштовуватимемо сеанси нічних уроків — щоб можна було подивитися на різні природні явища.

ТОП-10 шкіл Рівного [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

Начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому Василь Харковець поділився планами на майбутнє:
- Управління освіти вже заклало у бюджет 100 000 гривень на наступний рейтинг. Так що стимул у навчальних закладів є. Ми будемо тільки раді новим результатам і новим переможцям.



І директори шкіл, і організатори відзначають позитивний вплив від проведення такого рейтингу. Адже вже зараз у кожній з цих шкіл підвищився набір у перші класи.

- Протягом цього року і вчителі, і учні, а також їхні батьки старалися, щоб отримати цю нагороду. Така відзнака на рівні міста стимулюватиме наш заклад і надалі тримати гідну планку, - запевнила представник школи-переможниці заступник директора з виховної роботи ЗОШ №27 Інна Бачинська.



Після цьогорічного рейтингу організатори по кожному напрямку переглянули критерії і зробили їх максимально об’єктивними та відкритими. Щоб по кожній позиції можна було аргументувати навіть найменший бал.

- Рівненські освітяни тепер можуть поділитися досвідом проведення такого рейтингу з іншими містами, адже в Україні саме такого рейтингу не проводить ніхто, - зазначила Галина Кульчинська.





На правах реклами