Ми у Facebook
07.06.2013, 07:50

Міносвіти змінило правила прийому до вишів у 2013 році

Міністерство освіти і науки України наказом №502 від 14 травня 2013 року внесло зміни до умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2013.
Зокрема, передбачено прийом на другий курс вступників, які здобули повну загальну середню освіту (випускники 11 класів), передає УНН з посиланням на прес-службу Міносвіти.

Прийом здійснюється на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності) на конкурсній основі. Згідно з умовами прийому (розділ V), такі вступники подають заяви про участь у конкурсному відборі на навчання у строки, визначені Правилами прийому до вищого навчального закладу.

Порядок прийому заяв та документів для участі в конкурсному відборі до вищого навчального закладу, реєстрацію їх у ЄДЕБО врегульовано розділом VI умов прийому. Організація, проведення конкурсу і зарахування зазначеної категорії вступників визначено розділом VII Умов прийому.

В украинские вузы разрешили поступать сразу на второй курс

Також передбачається можливість прийому на навчання осіб, які вже здобули вищу освіту певного освітньо-кваліфікаційного рівня за певним напрямом підготовки (спеціальністю), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності). Для цього вищий навчальний заклад розробляє і затверджує порядок конкурсного відбору і зарахування таких категорій осіб і відображає його у правилах прийому до вищого навчального закладу.

Провідні вузи країни оголосили нові правила вступу

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що вищі навчальні заклади, які не підключаться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, за допомогою якої здійснюватиметься робота системи "Електронний вступ", порушуватимуть рівність і прозорість умов прийому.





На правах реклами