Ми у Facebook
12.06.2013, 10:16

У рівненських тролейбусах підняли вартість проїзду

Члени Рівненського міськвиконкому затвердили нову вартість проїзду у міських тролейбусах.
Із 1 липня 2013 року вартість проїзду у міських тролейбусах становитиме 1,50 гривні. Таким чином члени міськвиконкому погодили підняття ціни квитка на 25 копійок (20 відсотків).

За словами начальника міського управління транспорту і зв’язку Віталія Миронюка, цей хід вимушений, оскільки підприємство переживає фінансову скруту.

Рівненські тролейбуси готові везти за 1,25 грн, щоб "не відлякати пасажирів"

- Лише за 2012 рік КП “Рівнеелектроавтотранс” отримало збитки у сумі більше 3 мільйонів гривень. Ситуація на підприємстві наближається до критичної, уже майже два місяці затримується виплата заробітної плати. З початку року через це вже звільнилося 63 працівники, серед них 10 водіїв тролейбусів, які поїхали на більші заробітки. А знайти водія тролейбуса нині справа не проста: нелегко його підготувати, а ще складніше допустити його до самостійної роботи — возити людей. Обслуговуючий персонал переведено на чотириденний тижневий режим роботи, проведено додаткове скорочення працівників. Три нерентабельні маршрути скасовані. Нема сподівань і на бюджет. З 18 мільйонів виділено тільки 12 мільйонів. Далі просто немає куди, - зазначив Віталій Миронюк.

Тролейбуси возитимуть у збиток і далі?

А також додав, що 22 травня на зборах трудового колективу підприємства пообіцяли розпочати страйк, якщо питання із виплатою заробітної плати не вирішиться. До речі, подібні страйки вже відбулися у кількох містах.

Проте не всі члени виконкому були готові підтримати підняття тарифу. Так, Андрій Бортнік запропонував відкласти це рішення до наступного засідання, а тим часом вивчити економічний стан на підприємстві. А до того провести експеримент і... зняти на місяць маршрутки, які дублюють маршрути тролейбусів. У свою чергу Роман Денисюк запропонував підвищити вартість проїзду лише на місяць, аби оцінити економічний ефект цього, а тим часом попрацює комісія, яка, можливо, знайде інші виходи з ситуації.

Проте Віталій Миронюк наполіг, що цього робити не можна:

- Погодження тарифів справа дуже затяжна. Ми цей тариф погоджували у Києві з початку року і лише зараз отримали відповіді. Якщо ж піднімемо вартість проїзду, запустимо нову тролейбусну лінію, яка сполучатиме мікрорайони Північний та Ювілейний, то до кінця року зможемо розрахуватися з заборгованістю по заробітній платі.

Проїзд рівненським тролейбусом — за гривню

Як запевнив чиновник, такою вартість проїзду мала стати іще у 2011 році. Проте тоді міськвиконком “сторгувався” на проміжній вартості — 1,25 гривні.

Врешті, члени виконкому таки погодилися підняти вартість проїзду у тролейбусах до 1,50 гривень. Проте комісія з вивчення економічного стану “Рівнеелектроавтотранс” таки працюватиме.





На правах реклами