Ми у Facebook
12.06.2013, 11:06

Рівненські чорнобильці можуть самі обирати санаторій для лікування

16755 дітей, які проживають у забруднених внаслідок Чорнобильської катастрофи районах, цьогоріч планують оздоровити у санаторно-оздоровчих закладах по всій Україні. Це майже на тисячу школярів більше, ніж торік
Водночас іще 1591 дитина поїде в санаторій разом із одним з батьків. Крім цього, цьогоріч заплановано оздоровити майже 4 тисячі дорослих, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Зокрема, до здравниць поїдуть усі охочі потерпілі, віднесені до першої категорії. А це 1497 громадян. Про це повідомили у прес-службі РОДА.

Зміни у порядку отримання "чорнобильських" путівок: нові доплати та терміни подачі документів

Загалом Рівненська область отримала 22160 путівок на оздоровлення чорнобильців. Також вона повідомила, що відтепер постраждалі від аварії на ЧАЕС можуть самі обирати санаторій для лікування. На їх вибір — 61 санаторно-оздоровчий заклад Автономної Республіки Крим, Закарпатської, Хмельницької, Сумської, Херсонської, Одеської, Тернопільської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Житомирської, Черкаської, Вінницької, Волинської, Київської, Чернігівської, Полтавської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Луганської областей. Є у переліку, затвердженому Мінсоцполітики України, й два заклади Рівненщини, а саме ДСОЗ "Електронік-Рівне" та "Джерельце".

Перелік таборів Рівненщини, які готові приймати дітей на відпочинок

Водночас заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад запевнила, що не виникне проблем і з перевезенням груп дітей-пільговиків. Для цього в область вже надійшло 3 мільйони 200 тисяч гривень. Всього ж Рівненщина отримає понад 8 мільйонів.





На правах реклами