Ми у Facebook
12.06.2013, 11:15

Янукович не розпустить Верховну Раду

Фото zn.ua

У цьому переконаний голова Верховної Ради Володимир Рибак.
Про це він заявив у коментарі телеканалу Інтер, передає прес-служба Партії регіонів.

"На сьогодні підстав для розпуску парламенту немає. І президент таке питання не розглядає", - заявив Рибак.

Він також знову заявив, що не буде проводити позачергове засідання цього тижня.

"Я не збираюся проводити позачергове засідання парламенту цього тижня, а буду робити все для того, щоб завдяки компромісу працював увесь склад парламенту", - сказав Рибак.

За його словами, навіть якщо наступного тижня опозиція заблокує трибуну – парламент все одно буде працювати.

"А представники опозиції нехай розповідають своїм виборцям, чому вони блокують парламент і не виконують свої передвиборні програми", - підкреслив спікер.

Він також вважає, що ситуація в нинішньому парламенті унікальна, а опозиція блокує парламент через боротьбу між собою.

"Справжня причина блокування парламенту в одному – уже почалася президентська кампанія. І сьогодні лідери опозиційних фракцій починають боротьбу між собою.

А моє завдання – все-таки знайти компроміс у дуже непростому парламенті України, тому що за всю історію незалежності такого парламенту ще не було", - сказав він.

Як відомо, наприкінці минулого пленарного тижня представники опозиційних фракцій блокували роботу парламенту. Основною причиною стала відмова Януковича особисто презентувати своє послання до ВР. Опозиція також вимагає розгляду питання про київські вибори.

Крім того, вони вимагали переголосування угоди з Кіпром. Також їх обурювало те, що Партія регіонів, вийшовши з переговорів про перевибори в проблемних округах, запропонувала замість компромісної дати проведення виборів у вересні – 18 серпня.

У свою чергу, депутати від Партії регіонів збирали підписи за проведення позачергової сесії Верховної Ради, не виключаючи, що таке засідання може відбутися поза межами сесійної зали парламенту.

Джерело: Українська правда





На правах реклами