Ми у Facebook
12.06.2013, 18:11

Страждаєте від хропіння — вихід є!

Здавалося б - у тому, що людина хропить, немає нічого небезпечного. Але хропіння — це зовнішня ознака серйозних захворювань серця. Організацію обстеження та лікування пацієнтів з хропінням, синдромом апное та миготливою аритмією обговорили у Рівненському обласному лікувально-діагностичному центрі.
Асоціація кардіологів України, Асоціація аритмологів України, Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска організували майстер-клас “Тактика ведення хворого з миготливою аритмією”, в ході якого місцеві фахівці почули лекції спеціалістів з питань клінічної аритмології, питань діагностики, лікування та попередження ускладнень фібриляції пересердь.

- Статистика стверджує, що з кожним роком кількість людей, що мають порушеня ритму серця, зменшується, але насправді бачимо, що все частіше люди помирають раптово і причиною є саме серцеві захворювання, - наголошує доктор медичних наук, професор, керівник відділу аритмії серця Олег Сичов.

Під час майстер-класу були виголошені доповіді, що стосуються розвитку інвазивної аритмології в Україні, нових рекомендацій з лікування фібриляції пересердь, нових методик лікування аритмій та синдрому нічного апное (зупинки дихання у сні).

Хропіння передається від батьків дітям

Після завершення майстер-класу всі зареєстровані учасники отримали сертифікати, а в одному з приватних діагностичних центрів Рівного відбувся майстер-клас "Організація обстеження і лікування пацієнтів з хропінням і синдромом обструктивного апное”, який провів головний лікар НПЦ “УкрТелеМед”, президент Всеукраїнської асоціації Медицини Сну, кандидат медичних наук Юрій Погорецький. На заході продемонстрували сучасні апарати діагностики та лікування хропіння.

У Санкт-Петербурзі штрафуватимуть за хропіння і пересування меблів






На правах реклами