Ми у Facebook
13.06.2013, 17:45

В Україні збанкрутів іще один банк

Інтербанк припинив повертати депозити, пишуть ЗМІ.
Інтербанк, який є 138-м за розміром активів, з початку року ліквідував усі відділення і припинив повертати депозити. Про це пише "Forbes.ua".

"Депозит можна забрати тільки в Києві, але фізично це неможливо - грошей немає. Зарплата не плачена з січня ... Банк у боргах перед орендодавцями, за газ, світло", - розповіла колишній начальник відділення Інтербанку в Дніпропетровську Марина Козачук.

Микола Ласьков, який очолював правління банку з жовтня 2012 по березень 2013 року, каже, що установа має проблеми з ліквідністю як мінімум з середини 2012 року.

ТОП-5 банків, які швидко втрачають клієнтів

Згідно із законодавством, Національний банк України (НБУ) зобов'язаний віднести банк до категорії проблемних, якщо він не виконує вимогу вкладника або іншого кредитора більше п'яти робочих днів. Проте зараз цього не відбувається, незважаючи на те, що вкладники масово скаржаться в НБУ на Інтербанк.

"Нацбанк не чіпає проблемні банки, бо боїться, що загримить вся банківська система. Навіть якщо це невеликий банк", - припускає колишній заступник голови НБУ Сергій Яременко.

Які банки можуть бути уразливими в 2013 році

Опозиційний депутат Степан Кубів озвучує іншу версію.

"Пасивність Нацбанку може пояснюватися особистими зв'язками чиновників з власниками або керівниками проблемного банку. Можливо, банк належить шановним людям", - говорить він.

З'ясувати, кому належить установа насправді, не вдалося.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ