Ми у Facebook
17.06.2013, 13:50

У Рівному любителі книг мандрували бібліотеками на... велосипедах [+Фото]

У Рівному провели перший в місті велосипедний тур бібліотеками міста, який об'єднав шанувальників активного та інтелектуального відпочинку. Бібліотеки міста не лише продемонстрували рівнянам новітні можливості закладів, а й оригінальні книжкові інсталяції та вело-книжковий боді-арт.
Люди, що читають, розвиваються інтелектуально, а ті, що їздять на велосипедах - завжди у гарній фізичній формі. У Рівному є чимало людей, які успішно поєднують обидва захоплення, і саме їх рівненські бібліотекарі запросили на перший у місті велотур бібліотеками.



- Ідея виникає від потреби, - пояснює директор Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Ярощук. - Багато людей, що живуть у нашому місті, просто не знають, що зараз може запропонувати їм бібліотека, наскільки там може бути цікаво для сучасної людини. Тому і виникла така ідея. Люди, що їздять на велосипедах, сповідують здоровий спосіб життя і, очевидно, їх світогляд близький нам.



Валентина Ярощук зазначила, що ідея проведення заходу, не належить конкретній бібліотеці, а є спільною.



У ході велотуру учасники, серед яких були й самі бібліотекарі, проїхали на "залізних конях" п'ятьма бібліотеками міста.

БІЛЬШЕ ФОТО - У НАШІЙ МЕДІАГАЛЕРЕЇ



Розпочали з Рівненської обласної бібліотеки, де усі бажаючі перед стартом могли побачити оригінальну книжкову інсталяцію та зробити собі "бойовий розкраску" - малюнок на тілі з книгою й велосипедом :)



У кожній з бібліотек на "велочитачів" чекала міні-презентація можливостей книгозбірні - це не лише широкий вибір літератури, а й різноманітні виставки, можливість зіграти на ігровій відео-приставці та скористатися безкоштовним доступом WiFi-доступом до інтернету.



Той факт, що нині бібліотеки це не лише заклади, куди можна прийти й почитати потрібну книгу, або взяти її додому на абонементі, підтверджують й самі бібліотекарі.

БІЛЬШЕ ФОТО - У НАШІЙ МЕДІАГАЛЕРЕЇ



- Як людина, яка знаходиться всередині процесу, можу сказати, що зараз бібліотеки знаходяться на перехідному етапі, - зазначає бібліотер Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Юлія Ковальчук. Вони трансформуються відповідно до вимог часу, і те, що з цього далі вийде, залежить від нас самих. Ми докладаємо усіх зусиль, аби не випасти з сучасної епохи інформаційних технологій.



Проте, якщо бібліотеки розвиваються в напрямку інформатизації, своєї головної функції вони не втрачають, адже люди приходять читати. І не лише приходять, а й на велосипедах приїжджають.

БІЛЬШЕ ФОТО - У НАШІЙ МЕДІАГАЛЕРЕЇ



- Я прийшов підтримати велорух, прихильником якого є давно, - говорить рівнянин Добромир. - До того ж важливо популяризувати бібліотеки, адже зараз книги читають мало людей, більшість дивиться телевізор. А, як каже народна мудрість, "Ті, хто читає книги, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор".



За словами учасників велотуру, велопробіг бібліотеками їм дуже сподобався. Бібліотерарі ж сподіваються що такий захід стане для Рівного доброю традицією.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ