Ми у Facebook
18.06.2013, 08:08

Спека в Україні +35 протримається до 25 червня, потім почнуться дощі

В Україні найближчим часом буде спекотна погода без істотних опадів. Температура в країні знизиться тільки до 25 червня.
Про це в понеділок, 17 червня, в ході брифінгу повідомив заступник директора Українського Гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

«Місцями можуть бути короткочасні дощі та грози та пориви вітру до 15-20 м/с. На решті території України збережеться суха погода. Температура повітря вдень сягатиме 29-34 градусів тепла, а в північно-західних регіонах і Криму, враховуючи його розташування, буде дещо прохолодніше: 24-29 градусів тепла. Крім того є ймовірність, що на півдні місцями буде 35-37 градусів», – повідомив пан Прокопенко.

Синоптики розповіли, яким буде літо 2013-го

Він також зазначив, що 19-20 червня невеликі короткочасні дощі пройдуть у Карпатському регіоні та східних областях. «Загалом тепла суха погода встановиться на всій території України, а починаючи з 21 червня, температура повітря підніметься ще на кілька градусів. Пізніше, 24-25 червня дощі вірогідні в Прикарпатському регіоні, а потім і в західних областях», – підкреслив пан Прокопенко.

Синоптики пророкують українцям аномально спекотне літо 2013

Як зазначив представник Гідрометцентру, після 25 червня через територію України буде переміщатися атмосферний фронт. «У цей час на території країни пройдуть і короткочасні дощі, і сильні зливи, можливі град та шквальні пориви вітру», – підсумував експерт.

Після проходження фронту температура повітря поступово почне знижуватися на всій території країни.

Джерело: НБН.





На правах реклами