Ми у Facebook
19.06.2013, 13:10

Більшу частину залізничних квитків розкуповують у перші години продажу

В Укрзалізниці зазначають, що більше 50% залізничних квитків на пікові дні пасажирських перевезень розпродують вже в перші години після відкриття їх продажу.
Про це сьогодні повідомив заступник начальника головного пасажирського управління Держадміністрації залізничного транспорту України Іван Терпяк.

"На пікові дні перевезень - за наявності трьох і більше вихідних на останній робочий день перед вихідними, відповідно до проведеного аналізу, приблизно 60-70% квитків викуповують за перші години відкриття продажу", - уточнив посадовець.

Він також нагадав, що у новому графіку руху, який вступив в дію з 26 травня, Укрзалізниця передбачила 291 пару пасажирських поїздів.

"Укрзалізниця" підвищить тарифи

За словами Терпяка, щодня спеціалісти проводять аналіз пасажиропотоку і на його підставі приймають рішення про скорочення схем деяких поїздів і про підсилення схем поїздів у найбільш затребуваних напрямках.

Заступник начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці також повідомив, що в період з 8 по 17 червня на Південно-Західній залізниці були доступні від 8 тис до 11 тис місць у поїздах кримського напрямку. При цьому щодня після відправлення від 600 до 1,2 тис місць у поїздах залишалися вільними.

На літній період Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на південь

"Необхідно розуміти: квитки продаються не тільки від початкової до кінцевої станції, а й на проміжні станції за маршрутом прямування", - наголосив Терпяк.

Щодо пікових днів перевезень, то найближчою датою є 21 червня. Після цього часу очікують спад, а наступний пік припаде вже на першу декаду серпня в кримському напрямку, до Дня Незалежності і на останню декаду серпня, коли пасажири масово виїжджатимуть з Криму.

Новий розклад руху поїздів по станціях Рівне та Здолбунів

Посадовець також зазначив, що в пікові дні залізниця шукає можливість, аби збільшити кількість рухомого складу, зокрема, за рахунок "дитячих" поїздів, якщо в цей період відсутні замовлення на перевезення дітей.

Щодо можливих махінацій з продажем залізничних квитків, заступник начальника головного управління Укрзалізниці повідомив, що спільно з органами внутрішніх справ вони розробляють систему заходів і порядок відстеження осіб, які пропонують продаж проїзних документів "з рук".

"Але хочу сказати: на законодавчому рівні ще не врегульовано питання про відповідальність за здійснення таких угод", - підсумував Терпяк.

Джерело: ipress.ua





На правах реклами