Ми у Facebook
19.06.2013, 15:06

Як незрячим рівнянам замовити послугу супроводу

У Рівному відновили громадські роботи із супроводу незрячих, який кілька років тому було запроваджено спільно обласною службою зайнятості та Рівненським навчально-виробничим підприємством УТОС.
Безробітні, які залучались до цього виду робіт, не лише мали змогу підтримати себе матеріально, але й робили доступними для незрячих відвідання соціальних установ і лікувальних закладів, покупки у магазинах чи на ринках та ще багато різних буденних справ.

Цьогоріч змінився порядок фінансування громадських робіт, який має здійснюватись на паритетній основі: з місцевого бюджету та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Зважаючи на важливість питання та відгукуючись на постійні звернення інвалідів по зору, спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості провели низку зустрічей та перемовин з керівниками міста і УТОС, що дало змогу розробити механізм організації та відновлення цих громадських робіт. З бюджету Рівного виділено 40 тис. грн для їх фінансування, а у центрі зайнятості підібрали безробітних, які стали поводирями для незрячих.

Із 10 червня відновила роботу диспетчерська служба, а четверо безробітних приступили до виконання своїх обов’язків.

Приймаючи на громадські роботи безробітних, керівник Рівненського навчально-виробничого підприємства УТОС Ігор Подранецький зазначив: «Ми раді з того, що успішно вирішено питання з організацією робіт, і наші підопічні почуватимуться комфортніше в повсякденному житті».

Замовити послугу із супроводу незрячих можна за тел. у Рівному 22-42-05.

Довідки за тел. 63-36-52 (відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ обласного центру зайнятості)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ